Mindenmás

Napi pakk: 20 fokos napsütésben adnak számot tudásukról történelemből ma az érettségizők Kecskeméten

Húsz fok és napsütés vár ránk a hét közepén Kecskeméten. Fontos nap ez a mai a végzős diákok életében, hiszen a magyar nyelv és irodalom, valamint a matematika után a történelemmel folytatódnak az érettségik. Az egész országban középszinten 68 131, emelt szinten pedig 7025 diák ad ma számot a tudásáról. Neves évfordulókat is ünneplünk: ma van a Mentők, illetve a Madarak és fák napja is. Egy kalappal minden érettségizőnek, szurkolunk nektek! Itt a Napi pakk, a legfrissebb reggeli infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Ármin, Pálma, Antónia, Armand, Gordon, Jázmin, Mira, Miranda és Palmira nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • ma van a Mentők napja Magyarországon. 1887-ben ezen a napon alakult meg az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi orvos kezdeményezésére,
  • de ugyancsak ma van a Madarak és fák napja is. A természetvédelmi törvény 64. § szerint „Minden év május 10-e a Madarak és Fák Napja. E nap megemlékezéseinek, rendezvényeinek a lakosság – különösen az ifjúság – természet védelme iránti elkötelezettségét kell szolgálnia.”
  • Ma 66 éves lett Lang Györgyi színésznő, énekesnő, a Pa-dö-dő egyik “gigászi” egyénisége.

SOK-SOK NAPSÜTÉSBEN LESZ RÉSZÜNK MA KECSKEMÉTEN

Szerdán sok napsütés várható Kecskeméten, emellett az Időkép előrejelzése szerint gomolyfelhők tarkíthatják majd az eget felettünk térségünkben. Hajnalban 7 fokig hűl le a levegő, napközben pedig 20 fokot mérhetünk a Hírös városban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb