Mindenmás

Napi pakk: ma jön a telt házas KTE-Fradi meccs közös szurkoló vonulással, megkezdődnek a fergeteges hétvégi programok Kecskeméten

Végre itt a hétvége, bár az idő talán nem a legmegfelelőbb hozzá, de rengeteg szabadidős program lesz ma a városban: kezdetét veszi az Ökofeszt és gombafőző fesztivál Bethlenvárosban, születésnapi programokkal vár minket a Kecskeméti Planetárium és érkezik a várva várt, telt házas KTE-Fradi összecsapás is, közös szurkolói vonulással egybekötve. Apropó, emiatt változik a közlekedési és parkolási rend, mutatjuk a részleteket, ez itt a hétvégi Kecskemét365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Imola és Szervác nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 306 éve ezen a napon megszületett Mária Terézia, aki Magyarország királynője volt 1740-1780-ig
  • 73 éve ezen a napon először rendeztek Forma 1-es versenyt
  • 111 éve ezen a napon megszületett Várkonyi Zoltán kétszeres Kossuth-díjas színész, filmrendező, színházigazgató
  • 95 éve ezen a napon megszületett Feledy Gyula, Kossuth-díjas grafikus, festő, érdemes és kiváló művész
  • 81 éve ezen a napon megszületett Schmitt Pál olimpiai- és világbajnok vívó, sportdiplomata, a MOB elnöke, volt köztársasági elnök
  • 73 éve ezen a napon megszületett Stevie Wonder amerikai énekes-zenész
  • 41 éve ezen a napon megszületett Görbicz Anita (Görbe) kézilabdázó, akit 2005-ben a világ legjobb női kézilabda-játékosának választottak

MA SEM LESZ SOKKAL JOBB IDŐ KECSKEMÉTEN, DE KEVESEBBE ESŐRE SZÁMÍTHATUNK

A tegnapi esős napot követően ma talán kevesebbet kapunk belőle, de azért esernyő mindenképpen legyen nálunk ma is. Ha szerencsénk van, délután akár 18 fokig melegedhet az időjárás.

Szombaton dél felől szakadozotabbá válik a felhőzet, főként délután már többet láthatjuk a napot. Záporok, zivatarok elszórtan, de főként az ország déli-délnyugati felén fordulhatnak elő. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk marad. A csúcshőmérséklet 13 és 22 fok között alakulhat, délen mérhetjük a magasabb értékeket.

MA ESTE JÖN A KTE-FRADI, EMIATT VÁLTOZIK A PARKOLÁSI REND

Este fél 8-tól a már biztosan bajnok Ferencvárost fogadja a KTE, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság, a biztonsági szolgálat, valamint a klub közös egyeztetése nyomán az alábbi változásokra számíthatunk a mérkőzés előtt és után Kecskeméten:

  • A vendég szurkolók parkoltatása a Kecskeméti Fürdő parkolójában, valamint a Tatár soron az útpadkán lesz lehetséges (zölddel jelölt területek). 
  • A hazai szurkolók parkolása az Olimpia utca egészén, a Messzi István Sportcsarnokig terjedő szakaszon, valamint a stadion környezetében lévő bevásárlóközpontok közforgalom számára megnyitott parkolóegységeiben lesz lehetséges (lilával jelölve). 
  • A Sport utca, valamint a Csabay Géza körút az Izsáki úttól az Aqau Hotel parkolójáig terjedő szakaszon várhatóan 17:30-tól a mérkőzés kezdetéig lezárásra kerül, majd a körút forgalmának korlátozása a mérkőzés ideje alatt feloldásra kerül. A mérkőzés végén (várhatóan 21:30) a szurkolótáborok elvonulásának biztosítása érdekében a fent jelzett útszakasz ismételten lezárásra kerül (pirossal jelölve) 
  • A mérkőzés kezdetét megelőzően, valamint a mérkőzés végeztével a hazai és a vendégszurkolók elkülönítése végett a 2-es hazai pénztár és a 3-as vendég pénztár között kordon kerül kihelyezésre, egészen a Kecskeméti Fürdőig (feketével jelölve) 
  • A mérkőzés befejezését követően azon hazai szurkolók, akik a Széchenyiváros felőli oldalon parkolnak le járműveikkel, vagy gyalogosan érkeznek a mérkőzésre, a sportesemény végén a gépjárműveiket csak a vendégszurkolók elvonulását követően tudják megközelíteni, továbbá gyalogosan a jelzett városrész irányába elhagyni a helyszínt.
  • A rendőrségi gépjárművek a Bóbis Gyula téren lévő parkoló teljes területét (kékkel jelölve), illetve az Olimpia utcán a KTE utánpótlás csapatának épülete előtt található parkoló egységből 6 férőhelyet fogják igénybe venni, ezért a jelzett parkoló részek műveleti területnek lesznek minősítve.

MA LEZÁRJÁK A KECSKEMÉTI CSÁRDA ELŐTTI ÚTSZAKASZT IS

Mint ahogyan a kecskeméti önkormányzat tájékoztatta szerkesztőségünket, egy rendezvény miatt kerül sor a lezárásra, ami 12 és 20 óra között lesz érvényben. Ebben az időintervallumban az utcába nem lehet gépjárművel behajtani.

FERGETEGES KECSKEMÉTI HÉTVÉGE JÖN BULIKKAL, FESZTIVÁLOKKAL ÉS RENGETEG SZABADIDŐS PROGRAMMAL

Rengeteg programmal érkezik a kecskeméti hétvége, lesz itt többek között:

  • Ökofeszt és gombafőző fesztivál
  • KTE-Fradi meccs, közös szurkolói vonulással
  • A Kecskeméti Planetárium születésnapi programjai
  • Vasútmodell kiállítás a Hírös Agórában
  • Pörgős bulik

A hétvégi programokat megtalálod a következő cikkben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb