Mindenmás

Napi pakk: élénk szelet és napsütést hoz ez a nap Kecskemétre, 112 éve alakult a mai Kecskeméti TE

Napsütéses, de szeles idő elé nézünk ma Kecskeméten, velünk marad a nyárias idő a Hírös városban. Neves évfordulót ünneplünk: ma 112 éve, hogy megalakult városunk legrégebbi működő sportszervezete, a Kecskeméti Munkás Testedző Egyesület, a mai Kecskeméti TE. Mutatjuk, mit hoz a vasárnap Kecskemétre, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Barnabás, Paula és Roxána nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 112 éve, 1911. 06. 11-én megalakult a Kecskeméti Munkás Testedző Egyesület, a mai Kecskeméti TE. “Az elmúlt évtizedek során névváltoztatásokon, színváltásokon, sportágak befogadásán és elengedésén, politikai és gazdasági csatározásokon keresztül vezetett az út, miközben világbajnok, olimpiai bajnok sportolók aranyozták be a városunk leghíresebb egyesületének történetét. Ma három szakosztály működik az egyesületen belül, emellett a magyar bajnokságban a legjobbak között szereplő kosárlabda csapat, valamint az OTP Bank Ligában újoncként ezüstérmes futballisták névhasználati szerződéssel kötődnek a KTE-hez” – írta a KTE Duna Aszfalt honlapján.
  • 113 éve született Carmine Coppola amerikai zeneszerző (Apokalipszis most I-II.; A Keresztapa 2).
  • 64 éve született Hugh Laurie angol színész (Dr. House).
  • 41 éve mutatták be először Steven Spielberg rendezésében az E.T., a földönkívüli című filmet.
  • 44 éve halt meg John Wayne, Oscar-díjas amerikai színész, a western filmek legendás alakja.
Fotó: Kecskeméti TE FB

SZELES, DE NAPSÜTÉSES VASÁRNAP ELÉ NÉZÜNK MA KECSKEMÉTEN

Vasárnap szinte egész nap gyönyörű napsütésben lesz részünk Kecskeméten. Csupán a napközben feltámadó szél és néhány felhő árnyékolhatja be a jó időt. A reggeli órákban 16, napközben 26 fokra van kilátás a Hírös városban.

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT ÉS SÜTIVÁSÁR LESZ MA OLÍVIA MOSOLYÁÉRT

Jótékonysági koncertet és sütivásárt szerveznek június 11-én, vasárnap 10 órakor a kecskeméti Ápoló Klubba, ahol a Kiskalász együttes fog fellépni. A szervezők a koncert teljes bevételét egy ötéves kecskeméti kislány, Pataki Olívia gyógykezelésére fordítják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb