Mindenmás

Napi pakk: eső helyett ezúttal viharos széllel indul a hét Kecskeméten, ma ünnepli születésnapját Gáspár Laci énekes

A hónap első hétfője esősre sikerült, a második viszont inkább szeles lesz, de az nagyon. Hideg nem lesz, sőt, valószínűleg hosszabb napos időszakok is kialakulhatnak hétfőn Kecskeméten, a nem túl kedves időjárás mellé pedig kiváló benti programnak hangzik a kecskeméti Otthon mozi, ahol ma este francia filmdrámát vetítenek. Ma ünnepli születésnapját Gáspár Laci énekes, ez pedig itt a Kecskemét365 Napi pakk, a reggelidhez!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Villő nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 99 éve ezen a napon Miltonban megszületett az idősebb George Bush, az USA 41. elnöke
  • 80 éve ezen a napon megszületett Benkő László, Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas zenész, billentyűs, zeneszerző
  • 70 éve ezen a napon megszületett Berhidi Mária, Munkácsy Mihály-díjas szobrász
  • 58 éve ezen a napon a Beatles tagjai MBE érdemrendet kaptak II. Erzsébet angol királynőtől
  • 44 éve ezen a napon megszületett Gáspár László énekes
  • 20 éve ezen a napon meghalt Gregory Peck Oscar díjas amerikai színész
  • 51 éve ezen a napon kirobbant a Watergate-botrány, melynek eredményeképpen Nixon elnök lemondott
  • 17 éve ezen a napon meghalt Ligeti György Kossuth-díjas zeneszerző

SZELES IDŐNK LESZ KECSKEMÉTEN A HÓNAP MÁSODIK HÉTFŐJÉN

Az elmúlt egy hét csapadékos, szeles időjárása után hétfőn az ország nagy részén napsütéses időjárás várható, csak délkeleten kell számolni egy-egy futó záporral.

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütés várható, kisebb fátyol- és gomolyfelhőkkel. Csupán délkeleten lehet több felhő az égen, és fordulhat elő egy-egy futó zápor. Az északi, északkeleti szél sokfelé élénk, így Kecskeméten is erős, néhol viharos lesz. Hajnalban 9-15, délután 20-26 fok várható.

A JÁRATLAN UTAKON CÍMŰ FRANCIA FILMDRÁMÁT VETÍTIK MA AZ OTTHON MOZIBAN

A szeles időjárás mellé aligha kívánhatnánk jobb benti programot, mint a kecskeméti Otthon mozi, ahol a Járatlan utakon című francia filmdrámát vetítik 18 órától.

A sikeres író, Pierre egész életében extrém élmények és különleges utazások során kereste önmagát. Mindig is a saját útját járta és a saját feltételei szerint alakította sorsát – azzal, akit ő választott, és úgy, ahogyan neki épp megfelelt. Amikor úgy érezte, valaki vagy valami veszélyezteti a szabadságát, egyszerűen továbblépett. Egy végzetes este azonban mindent megváltoztat az életében. Ittasan felmászik egy épület tetejére, több emelet magasról lezuhan, és a baleset miatt mély kómába esik. Amikor magához tér, alig tud lábra állni. Bár a környezetében lévők óva intik, a tanácsaik ellenére úgy dönt, hogy nagy utazásra indul: Provence-tól egészen a Mont-Saint-Michel-szigetig gyalogol. Elfeledett ösvényeken vezet az útja Franciaország legbarátságtalanabb és legszebb vidékein át…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb