Kikapcs

Így készült Kiskunfélegyháza szemet gyönyörködtető gyöngyszeme: az alkotó Színes Város Csoport videón enged betekintést a kulisszák mögé

Mint arról korábban már beszámoltunk, elképesztő kreativitással vittek színt és töltötték meg élettel a város egyébként egy szürkén meredező tűzfalát Kiskunfélegyházán. Nos, a képzeletet is felülmúló gyönyörű alkotás a Színes Város Csoport, Magyarország első köztérszínesítő szervezetének munkáját dicséri, akik Rigó Tibor fotográfus fényképe alapján a legendás, kiskunfélegyházi szecessziós stílusban épült Városházát örökítették meg falfestményükön. Most a Színes Város Csoport betekintést engedett a kulisszák mögé és videón mutatták be, hogyan született meg a grandiózus tűzfalkép.

AZ ELMÚLT 15 ÉVBEN MÁR 60 EZER NÉGYZETMÉTERNÉL IS TÖBB FALFELÜLETET VARÁZSOLTAK SZEBBÉ

Mint az Index írta, a tűzfalszínesítő brigád az elmúlt 15 évben már 60 ezer négyzetméternél is több falfelületnek és környezetének adott új hangulatot. Előző videójukban annak lehetünk tanúja, amint Jankovics Marcell emlékére egy hatalmas Fehérlófia-figurát pingálnak a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) székházának tűzfalára. A falfestményen a Fehérlófia összetett karaktere a rajzfilm utolsó képkockáinak üzenetét hordozva – előtérben a város sziluettjével – jelenik meg az utcán közlekedők előtt.

KISKUNFÉLEGYHÁZA ÖNKORMÁNYZATÁNAK MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÜLT A FALFESTMÉNY

Hasonlóan monumentális festmény született Kiskunfélegyházán is. Mint a Színes Város Csoport írta, a művet Kiskunfélegyháza Önkormányzata megbízásából készítették. A 300 nm-es alkotáson a legendás, kiskunfélegyházi szecessziós stílusban épült Városházát örökítették meg. A látványterv Rigó Tibor fotográfus fényképe alapján készült. Íme, pár fotó az alkotás folyamatáról.

A Színes Város Csoport videóján beleshetsz a kulisszák mögé, hogyan született meg a kiskunfélegyházi alkotás.

Forrás, fotók és videó: Színes Város FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb