Mindenmás

Napi pakk: folytatódik a napsütéses időjárás a Hírös városban, már csak egyet kell aludni és elstartol a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

A napsütéses hétkezdés után kedden is megmarad a nyár Kecskeméten, ma valószínűleg 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet délutánra. Ma ünnepli 56. születésnapját Lovasi András, Kossuth-díjas zenész és énekes. Programokkal várnak ma minket a Katona József Könyvtárban, már csak egyet kell aludni és kezdetét veszi a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál. Ez itt a hét második Kecskemét365 Napi pakkja, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Rafael nevű olvasónknak!

EZEN A TÖRTÉNT

  • 96 éve ezen a napon született Dargay Attila rajzfilmrendező, többek között Pom-Pom és Vuk megalkotója
  • 104 éve ezen a napon meghalt Csontváry Kosztka Tivadar festőművész (Magányos cédrus)
  • 90 éve ezen a napon született Danny Aiello amerikai színész (Volt egyszer egy Amerika…)
  • 62 éve ezen a napon született Zsótér Sándor Kossuth-díjas színművész, dramaturg, rendező
  • 56 éve ezen a napon született Lovasi András, Kossuth-díjas zenész, énekes (Kiscsillag, Kispál és a Borz)
  • 103 éve ezen a napon megszületett Gyenes Tamás, Munkácsy-díjas szobrászművész, aki a szocialista realizmus korában alkotott

NEM TÁGÍT A NAPSÜTÉS, MA MÉGMELEGEBB LESZ KECSKEMÉTEN

Miután a hétfői nap zavartalan napsütéssel zajlott Kecskeméten, a hét második napja sem lesz különb: folytatódik a kellemes, napsütéses időjárás, kedden már szinte biztos, hogy átlépjük a 30 fokot.

Kedden is a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megjelenő felhőkből csak kevés helyen alakulhat ki zápor, zivatar, erre Kecskeméten minimális az esély. Nyugaton a délies szél megélénkülhet, erős széllökések zivatarok környezetében lehetnek. Hajnalban 14-22, délután 29-35 fok várható.

PROGRAMOK A KATONA JÓZSEF KÖNYVTÁRBAN

A Katona József Könyvtár és a Védőháló Karitatív Egyesület közös rendezvényére került sor ma a könyvtár épületében. A lámpagyújtogató címmel kötetbemutatót és emlékezést tartanak Farkas ,,Csiperó” Gábor születésének 80. évfordulója alkalmából. A programban lesznek film bejátszások, zene és előre felkért megszólalókkal való beszélgetések is. A zenét egyébként Szilágyi Áron, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője biztosítja, a beszélgetést pedig Kriskó János televíziós szerkesztő-műsorvezető fogja vezetni.

MÁR CSAK EGY NAPON KELL ALUDNI ÉS KEZDŐDIK A KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL

Június 21-én, vagyis holnap megkezdődik Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF). Az ötnapos ingyenes fesztiválon 60 órányi animáció, könyvbemutatók, workshopok színesítik majd a kínálatot, melyek között számos magyar produkció is megtekinthető, sőt a KAFF egy izgalmas csemegéje lesz a Buborékban beszélők: 150 éves a magyar képregény című kiállítás is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb