Mindenmás

Napi pakk: kánikula és sok-sok program vár ránk ma Kecskeméten, a Szent Iván éji tűzgyújtás napján

Tikkasztó meleg napunk lesz ma is Kecskeméten, ám délután befuthat egy-egy zivatar is a Hírös városba. A hétvége közeledtét jelzi, hogy sok-sok színes program is vár ránk városunkban. Neves évfordulót is ünneplünk: ma van a a Szent Iván éji tűzgyújtás napja és az Olimpiai Nap is. Igyál egy jó erős feketét, hogy lendületbe hozzon mára, meghoztuk a napindító infókat, itt a Kecskemét365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Zoltán és Szidónia nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Szent Iván éji tűzgyújtás napja.
  • Ma van az Olimpiai Nap.
  • 67 éve született Kenéz György 62-szeres válogatott vízilabdázó és edző.
  • 51 éve született Zinedine Zidane francia-algériai válogatott labdarúgó.
  • 53 éve halt meg Fekete István író, költő (Tüskevár, Vuk).
  • 12 éve halt meg Peter Falk, Emmy és Golden Globe-díjas amerikai színész (Columbo felügyelő).
Fotó: divany.hu

MA MÉG KITART A KÁNIKULA KECSKEMÉTEN, DE MÁR ZÁPOROK ÉS ZIVATAROK IS TARKÍTHATJÁK NAPUNKAT

Pénteken velünk marad a bőven 30 fok feletti kánikula Kecskeméten, ám az időjósok szerint zivatarok is kialakulhatnak térségünkben, melyeket erős, viharos szél kísérhet. Hajnalban 21, napközben 36 fokra számíthatunk a Hírös városban.

MA KULISSZATITKOKKAL TELI SÉTÁT TEHETSZ A FELÚJÍTOTT KECSKEMÉTI VÁROSHÁZÁN

Igazi történelmi csemegével kedveskedik Kecskemét önkormányzata a Hírös városiaknak: a felújított Városháza megnyitó ünnepségsorozatán oly nagy érdeklődésnek örvendő városházi sétára újabb hét, ingyenes időpontot hirdettek meg. A program keretében bebarangolhatjuk Kecskemét ikonikus épületét, a méltán híres, gyönyörű szecessziós Városházánkat. Az első időpont: 2023. június 23. (péntek) 17:30 óra.

MA A KOZMIX VERETI A SZESZELÜNK PARTYARÉNÁN

Csütörtökön elstartolt a háromnapos Szeszelünk Partyaréna. A fergeteges zenei fesztiválon színpadra állnak a jelenlegi top lemezlovasok és a 2000-es évek legendái, köztük az örök kecskeméti kedvenc, a Kozmix is. Hogy mire számíthatunk a több generációt magával ragadó zenekar pénteki (június 23-ai) fellépésén, arról az együttes frontemberével, Lányi Lalával beszélgettünk.

MA TOVÁBB DÜBÖRÖG A KAFF IS

Szerdán kezdődött 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), mely számtalan izgalmas programmal kedveskedik a filmek szerelmeseinek. Az eseményről alábbi cikkünkben írtunk bővebben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb