Mindenmás

Napi pakk: napsütéses időjárással indul a hét Kecskeméten, ma van az év legkésőbbi napnyugtája

Miután az elmúlt hét végeztével kijutott Kecskemétnek a viharos időjárásból, hétfőn napsütéssel indul a hét, akár 30 fok fölé is mehet a hőmérséklet. Ma elérkeztünk az év legkésőbbi naplementéjéhez, így egészen sokáig élvezhetjük a nyárias időjárást. Francia filmdrámát vetítenek ma az Otthon Moziban, ez pedig itt a Kecskemét365 Napi pakk, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden János és Pál nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 82 éve ezen a napon bombatámadás érte Kassát, Munkácsot és Rahót, ezután Magyarország belépett a II. világháborúba
  • 188 éve ezen a napon megszületett Herman Ottó természettudós, ornitológus, néprajzkutató, régész, politikus, polihisztor
  • 98 éve ezen a napon megszületett Németh Marika, Jászai Mari-díjas operett-énekesnő, színésznő, primadonna
  • 60 éve ezen a napon megszületett Epres Attila, Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész
  • 53 éve ezen a napon megszületett Chris O’Donnell amerikai színész

NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁSSAL INDUL A HÉT A HÍRÖS VÁROSBAN

A múlt hét vége felé jutott egy-két viharos nap Kecskemétre, hétfőn viszont napsütéses időjárással kezdődik a hét a Hírös városban. 

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk Kecskeméten, kezdetben lehetnek északon és az Alföldön átmenetileg felhősebb tájak. Jelentős csapadék nem várható, csupán néhol az Alföldön és esetleg északon fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Az északias szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 12 és 18, délután 27 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

MA MEGY LE LEGKÉSŐBB A NAP AZ ÉVBEN

A szerdai nyári napfordulón túl, ma elérkezünk az év legkésőbbi naplementéjéhez. Ez Budapesten 20:46-ot jelent, míg az ország legkeletibb pontján 16 perccel korábban, a legnyugatibb pontján 12 perccel később fog a horizont alá bukni a nap – közölte az Időkép. Mivel az ország szinte egész területére kellemes időt jósolnak mára, ezért egészen sokáig élvezhetjük majd a viharmentes nyári estét.

A RODEÓ CÍMŰ FRANCIA DRÁMÁT VETÍTIK MA AZ OTTHON MOZIBAN

A Rodeó című francia, feliratos drámát vetítik ma az Otthon Moziban Kecskeméten.

Julia szenvedélyesen rajong a motorozásért. A szegénysorsú, fiatal lány mindent elkövet, hogy bekerüljön az éjszakai illegális motorosok világába, akik vakmerő és bámulatos mutatványokat hajtanak végre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb