Mindenmás

Napi pakk: napsütéses időjárással indul a hét Kecskeméten Tom Cruise születésnapján, zárókoncert lesz ma a Hírös Agórában

A hétvégi változékony időjárás után ma napsütéses időjárásra számíthatunk Kecskeméten, csapadék kevésbé valószínű. Ma ünnepli születésnapját Tom Cruise, amerikai színész és Sebastian Vettel, négyszeres világbajnok Forma1-es pilóta. Ma érkezik a Jorma Paula karmesterkurzus zárókoncertje a Hírös Agórában, de filmezhetünk is akár az Otthon Moziban. Ez pedig itt a Kecskemét365 Napi pakk, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Kornél és Soma nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma ünnepli születésnapját Tom Cruise amerikai színész és Sebastian Vettel, négyszeres világbajnok Forma1-es versenyző
  • 140 éve ezen a napon megszületett Franz Kafka cseh író
  • 126 éve ezen a napon ünnepélyesen megnyitották a Bécsi Óriáskereket, ami a világ legmagasabbja volt 1920 és 1985 között
  • 67 éve ezen a napon megszületett Rosta Sándor színész, aki több mint 1000 filmben szinkronizált
  • 13 éve ezen a napon meghalt Feledy Gyula, Kossuth-díjas grafikus, festő, érdemes és kiváló művész
  • 80 éve ezen a napon megszületett Kurtwood Smith amerikai színész

A HÉTVÉGI ESŐS ÉS SZELES IDŐJÁRÁS UTÁN NAPSÜTÉSSEL INDUL A HÉT KECSKEMÉTEN

A hétvégi változékony, néhol szeles és esős idő után hétfőn ismét kellemes időjárásunk lesz. Szerencsére megsülni nem fogunk, a hőmérséklet 30 fok körül alakulhat a hét első napján a Hírös városban, csapadék sem valószínű.

Hétfőn az ország nagyobb részén sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A Dunántúlon takarhatják gyakrabban felhők a napot, nyugaton, északnyugaton pedig elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak, Kecskeméten ez kevésbé valószínű. A nyugatias irányú szél helyenként megélénkülhet. Délutánra 26 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

MA JÖN A JORMA PAULA KARMESTERKURZUS ZÁRÓKONCERTJE

Ma érkezik a Jorma Paula Karmesterkurzus zárókoncertje a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. A koncert este 19 órától veszi kezdetét, a program pedig a következő:

  • Beethoven: Coriolan-nyitány
  • Mozart: Jupiter Szimfónia 
  • Rossini: Sevillai borbély nyitány
  • Mendelssohn: 4. Szimfónia 

Vezényelnek: a kurzus résztvevői

Helyszín: 6000, Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

AZ OTTHON MOZIBAN A JACKIE BROWN CÍMŰ FILMET VETÍTIK MA

Jackie Brown stewardessi fizetését azzal próbálja kiegészíteni, hogy pénzt csempész be az Államokba a fegyverkereskedő Ordellnek, míg egy nap egy rendész ügynök és egy zsaru rajta nem ütnek a reptéren. Börtönbüntetéssel fenyegetik, ha nem segít nekik elkapni Ordellt. Az együttérző óvadékügynök, Max Cherry segítségével Jackie vakmerő tervet eszel ki, amivel kijátszhatja egymás ellen az őt fenyegető erőket. A dolgot komplikálja Ordell két barátja, Louis Gara és Melanie Ralston, akiknek megvan a saját hátsó szándékuk… Quentin Tarantino filmje a film noir és a blaxploitation műfajok előtti tiszteletadás, címszerepben a hetvenes évek fekete szexbálványával, Pam Grierrel. A színes, feliratos amerikai krimit ma 18 órától adják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb