Mindenmás

Napi pakk: lehűlést és zivatarokat hoz a hét második napja Kecskemétre, ma ismét könyvtári robotóra lesz a Katona József Könyvtárban

A hétfői napsütéses időjárást követően ma egy kisebb lehűlés érkezik Kecskemétre, ráadásul záporokra és zivatarokra is számíthatunk napközben. Ma ünnepli 75. születésnapját Verebes István, Jászai Mari-díjas színész. Ma ismét robotprogramozással kapcsolatos foglalkozást tartanak a Katona József Könyvtárban, ez pedig itt a hét második Kecskemét365 napi pakkja, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Ulrik nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 255 éve ezen a napon megszületett Kováts Mihály, orvos, nyelvújító, az első magyar törvényszéki orvostani könyv írója
  • 182 éve ezen a napon megszületett Vízvári Gyula színész, rendező, a Nemzeti Színház volt örökös tagja
  • 75 éve ezen a napon megszületett Verebes István, Jászai Mari-díjas színész, rendező, dramaturg, író, színházigazgató, műsorvezető
  • 89 éve ezen a napon meghalt Marie Curie, lengyel származású francia vegyész és fizikus, aki fizikai és kémiai Nobel-díjat is kapott
  • 12 éve ezen a napon, 98 éves korában meghalt Habsburg Ottó, az utolsó Habsburg-trónörökös
  • 54 éve ezen a napon megjelent a Rolling Stones ‘Honky Tonk Woman’ című száma

LEHŰL MÁRA AZ IDŐJÁRÁS KECSKEMÉTEN, ZÁPOROKRA IS SZÁMÍTANI KELL

A hétfői, zavartalan napsütést követően a hét második napján záporok és zivatarok zavarhatják meg a napsütést Kecskeméten. A 30 fok körüli időjárást követően ma egy kicsit hűvösebb lesz, 25 fok körül alakul a hőmérséklet napközben.

Keddre virradóan többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, és napközben is számítani kell helyenként záporokra, zivatarokra a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett, helyenként felhőszakadás is kialakulhat. Több tájegységünkön élénk lehet az északias szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Hajnalban általában 15 és 20, délután 23 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet, délkeleten lehet a legmelegebb.

MA ISMÉT KÖNYVÁTI ROBOTÓRA LESZ A KATONA JÓZSEF KÖNYVTÁRBAN

Ma ismét lehetőség nyílik robotokat programozni és irányítani a Katona József Könyvtárban: 10 órától várják az intézmény munkatársai azokat az gyerekeket, akik szeretnének megismerkedni a programozással. A program a könyvtár II. emeleti Digitális laborjában lesz. Ugyan a program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, erről a könyvtár közösségi oldalán lehet többet megtudni.

HA TEGNAP LEMARADTÁL VOLNA RÓLA, MA MÉG VETÍTIK A JACKIE BROWNT AZ OTTHON MOZIBAN

Jackie Brown stewardessi fizetését azzal próbálja kiegészíteni, hogy pénzt csempész be az Államokba a fegyverkereskedő Ordellnek, míg egy nap egy rendész ügynök és egy zsaru rajta nem ütnek a reptéren. Börtönbüntetéssel fenyegetik, ha nem segít nekik elkapni Ordellt. Az együttérző óvadékügynök, Max Cherry segítségével Jackie vakmerő tervet eszel ki, amivel kijátszhatja egymás ellen az őt fenyegető erőket. A dolgot komplikálja Ordell két barátja, Louis Gara és Melanie Ralston, akiknek megvan a saját hátsó szándékuk… Quentin Tarantino filmje a film noir és a blaxploitation műfajok előtti tiszteletadás, címszerepben a hetvenes évek fekete szexbálványával, Pam Grierrel. A színes, feliratos amerikai krimit ma 18 órától adják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb