Mindenmás

Napi pakk: szikrázó napsütéssel indul a hétvége Kecskeméten, ma van az évfordulója, hogy nagy földrengés rázta meg a Hírös várost

Csodálatos szombat reggelre ébredhettünk ma Kecskeméten. Ragyogóan fog sütni felettünk a nap, minden adott lesz egy jó kis szabadtéri programhoz. Szomorú évfordulóra is emlékezünk ma: 112 éve Kecskeméten földrengés rázta meg városunkat ezen a napon, melyben az épületek negyede megsérült. Nyújtózz egy nagyot, pihenj sokat, meghoztuk a napindító infókat, itt a Kecskemét365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Ellák, Jenő, Eszter, Terézia, Kilián és Eugén nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 192 éve született Dr. John Stith Pemberton amerikai gyógyszerész, a Coca-Cola megalkotója.
  • 402 éve született Jean de La Fontaine francia író és költő, aki állatmeséket írt. (A holló és a róka, A tücsök és a hangya)
  • 112 éve Kecskeméten földrengés volt ezen a napon, melyben az épületek negyede megsérült. Hajnali 2 órakor rövid ideig tartó, nagy erejű földrengés volt Kecskemét északkeleti határában, melyet több kisebb utórengés követett. A földrengés Győrtől Szegedig érezhető volt, de észlelték a temesvári, zágrábi és ógyallai mérőállomáson is. Személyi sérülés nem történt, sok épület, az ingatlanok mintegy negyede, megsérült, több ház összeomlott.
  • 62 éve született Andy Fletcher zenész a Depeche Mode együttes tagja.

IGAZI STRANDIDŐVEL KÉNYEZTET BENNÜNKET A MAI NAP

Szikrázó napsütés és 30 fok vár ránk szombaton Kecskeméten, így nyugodtan tervezhetjük a strandolást ezen a hétvégén a Hírös városban.

SOK-SOK PROGRAM VÁR RÁNK A HÉTVÉGÉN KECSKEMÉTEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Ha a fárasztó munka után már te is nagyon vágysz egy kis kikapcsolódásra, városunkban most sem fogsz csalódni: Kecskemét sok-sok izgalmas programmal kecsegtet bennünket ezen a szombaton és vasárnap is. Arról nem is szólva, hogy a szomszédban dübörög a Bajai Halfőző Fesztivál, ha halászlé rajongó vagy, kár lenne kihagyni. Vesd bele magad a hétvége programjaiba, szemezgess ajánlataink közül, itt a Kecskemét365 Kikapcs!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb