Mindenmás

Napi pakk: zivatarokkal fűszerezve csap le ránk ma a kánikula, változásokra is számíthatunk a közlekedésben

A mai nap is tikkasztó hőség vár ránk Kecskeméten, bár egy kis zivatar hozhat felfrissülést a nagy melegben. Változásokra is számíthatunk a közlekedésben: Kecskemét és Helvécia között elkészült a Kiskőrösi út, így már teljes hosszában szilárd burkolaton autózhatnak az arra közlekedők, valamint megkezdődik a Nyíl utca és a Hosszú utca között elhelyezkedő parkoló bejáratainak felújítása, emiatt lezárásokra számíthatunk az érintett útszakaszon. Ha pedig bulizni támadna kedved, ma startol a Fehértone Fesztivál Kunfehértón. Igyál egy erős feketét, kezd a napot lendületesen, itt a Napi pakk a legfontosabb napindító infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Emília, Vince, Aranka, Alfréd, Stella, Ambrus, Aurélia, Alfréda és Aura nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 209 éve született Samuel Colt, a forgótáras revolver feltalálója.
  • 144 éve született Kiskunfélegyházán Móra Ferenc író, újságíró, muzeológus (Kincskereső kisködmön).
  • 71 éve ezen a napon kezdődött a magyarok számára legsikeresebb Olimpia: a tizenötödik újkori Nyári Olimpia Helsinkiben. A magyarok legsikeresebb Olimpiájukról 16 arany-, 10 ezüst- és 16 bronzéremmel térhettek haza, amivel az összesített lista harmadik helyén zártak az éremtáblázaton.
  • 77 éve lépett először a kamerák elé Marilyn Monroe.
  • 76 éve született Brian Harold May, a Queen együttes tagja.
  • 7 éve halt meg Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász, az LGT tagja.

MARAD A HŐSÉG, DE ZIVATAROKRA IS SZÁMÍTHATUNK MA KECSKEMÉTEN

Szerdán egy hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket, így többfelé lehetnek záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok is Kecskeméten és környékén. Hajnalban 19, napközben 33 fok vár ránk Kecskeméten.

MÁTÓL TELJES HOSSZÁBAN JÁRHATÓ A KISKŐRÖSI ÚT

Kecskemét és Helvécia között elkészült a Kiskőrösi út, így már teljes hosszában szilárd burkolaton autózhatnak az arra közlekedők. Ezzel Helvécia és térsége már három Kecskemétre vezető útkapcsolattal rendelkezik.

MA KEZDŐDIK A NYÍL UTCA ÉS A HOSSZÚ UTCA KÖZÖTTI PARKOLÓ BEJÁRATAINAK FELÚJÍTÁSA – LEZÁRÁSOKRA SZÁMÍTHATUNK

Előreláthatólag július 19-én szerdán a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megkezdi a Nyíl utca és a Hosszú utca között elhelyezkedő parkoló bejáratainak felújítását, emiatt lezárásokra számíthatunk az érintett útszakaszon, közölte a vállalat közösségi oldalán.

MA KEZDŐDIK A FEHÉRTONE FESZTIVÁL KUNFEHÉRTÓN

Öt nap, három zenei helyszín: július 19 és 23 között indul az őrület a kunfehértói Tófürdőn, elstartol ugyanis a Fehértone Fesztivál, ahol olyan fellépők garantálják a jó hangulatot és a hajnalokig tartó pörgést, mint Azahriah, Korda Gyuri bácsiék, Majka, Dzsúdló, ValMar, vagy éppen T.Danny.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb