Kikapcs

Irtó büszkék vagyunk: a Nemzetközi Folklórfesztivál első díját és a legjobb koreográfia díját is elhozta a Kecskemét Táncegyüttes

Óriási sikert aratott a Hírös Agóra rezidens együttese, a Kecskemét Táncegyüttes – Kecskemet Folkdance Ensemble a tiranai International Folk Festival-on: a fesztivál első díját és a legjobb koreográfia díját is elhozta a táncegyüttes – számolt be az örömhírről közösségi oldalán a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ.

A Kecskemét Táncegyüttes városunk legnagyobb múlttal és létszámmal rendelkező együttese, Bács-Kiskun megye reprezentatív táncegyüttese, akik több évtizedes hagyományőrző tevékenységüket szinte a világ minden pontján megmutatták már.

Mint írták, az együttes hatalmas elhivatottsággal és profizmussal meghatározó elemei a magyar folkéletnek és a Hírös Agóra életének, 1976 óta. Kecskemét város Helyi és Megyei Értékévé nyilvánított együttes. Hatszor “Kiválóan Minősült”, Nívó Díjas, Örökség Díjas, Kulturális miniszteri dicséretben részesült, Kodály Zoltán Díjat és Megyei Príma Díjat elnyerő Táncegyüttes.

Forrás: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ FB

Fotók: Kecskemét Táncegyüttes – Kecskemet Folkdance Ensemble FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb