Kecskeméti arcok

Gyászol Soltvadkert: elhunyt dr. Schwarcz László háziorvos

Életének 80. évében elhunyt dr. Schwarcz László háziorvos. “Túlzás nélkül mondható, hogy szinte a rendelőintézetből lépett át az örök Hazába, hiszen Soltvadkert egészségügyéért, a betegek gyógyításáért vállalt felelőssége felülírt mindent. Még a saját betegségét is számos esetben” – osztotta meg a szomorú hírt közösségi oldalán Soltvadkert Város.

Mint megemlékezésükben írták, Schwarcz doktor 1974 óta dolgozott Soltvadkerten. Az orvosi pálya iránti elhivatottsága nem ismert lehetetlent. Fél évszázados munkásságát odaadás, törődés, folyamatos képzés jellemezte. Egész életét a gyógyításnak szentelte.

AKTÍVAN RÉSZT VETT A VÁROS KÖZÉLETÉBEN IS

2003 óta nyugdíjasként látta el körzetét egészen napjainkig. Az utóbbi hónapokban megromlott egészségi állapotából is felépülést remélve tervezte a folytatást. A körzete ellátása mellett aktívan részt vett a város közéletében is. A rendszerváltást követően, önkormányzati képviselőként is meghatározó munkát végzett, a lakosság háromszor is újra választotta.

FOCIZOTT, VADÁSZOTT ÉS HORGÁSZOTT

Évtizedeken át sportolt a tázlári öregfiúk focicsapatban, tagja volt a Soltvadkerti Kossuth Vadásztársaságnak, és horgászegyesületnek is. Számtalan lehetősége ellenére, sosem vágyott el innen. Soltvadkertivé lett egészen, szerette és tisztelte őt a város lakossága.

A város 2016-ban „Soltvadkert Városért” kitüntetéssel ismerte el munkáját, 2017-ben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat dr. Schwarcz Lászlót „Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért” díjban részesítette. Személye pótolhatatlan veszteség az egyébként is orvosi gondokkal küzdő városunkban- írták a megemlékezésben.

Forrás és fotó: Soltvadkert Város FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb