Mindenmás

Napi pakk: Isten éltessen, Magyarország! Szikrázó napsütéssel és 34 fokkal telhet az Államalapítás Ünnepe Kecskeméten

Ma tényleg együtt dobban közel 10 millió szív, hiszen ma van az Államalapítás Ünnepe! Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, szikrázó napsütést és 34 fokot hoz nemzeti ünnepünk. Megemlékezés is lesz városunkban 18 órától a Szent István szobor előtt. Itt a Kecskemét365 Napi pakk az összes hasznos infóval augusztus 20-ra!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot minden István, Bernárd, Bernát, Eliot, Sámuel, Stefán, Stefánia, Stefi és Vajk nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe.
  • 103 éve született id. Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázó, úszó, edző.
  • 70 éve nyílt meg a Népstadion, mai nevén: Puskás Ferenc Stadion.
Fotó: kozterkep.hu

34 FOKOS KÁNIKULÁBAN ÜNNEPELHETJÜK MA NEMZETI ÜNNEPÜNK

Vasárnap csak kevés felhő lesz Kecskemét egén, a napsütésé lesz a főszerep a Hírös városban. Sőt, 34 fokos kánikulában ünnepelhetjük az Államalapítás ünnepét.

ÍGY ÜNNEPLÜNK MA KECSKEMÉTEN

Közeleg augusztus 20-a, az Államalapítás és Szent István Napja, valamint a Magyarok Kenyere Ünnep. Ebből az alkalomból Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete augusztus 20-án, 18 órától közös megemlékezésre és kenyéráldásra várja a kecskemétieket a Szent István szobor előtti területre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb