Mindenmás

Napi pakk: rekkenő hőséggel robban be a mai nap, indul a banzáj Kecskeméten, startol a Hírös Hét Fesztivál

Még mindig tombol a nyár Kecskeméten és környékén, 34 fokra, rekkenő hőségre és emiatt másodfokú figyelmeztetésre számíthatunk ma a Hírös városban. Egy biztos, csapadék nem fogja megzavarni a ma startoló Hírös Hét Fesztivál első napját. Mutatjuk, mit tartogat még a kedd, itt a Kecskemét365 Napi pakk reggelre!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Menyhért, Mirjam, Zakeus, János, Mária, Timót és Boglárka nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 112 éve ellopták a Mona Lisát. A múzeum egyik alkalmazottja lopta el a képet Louvre-ból. Az esetet a 20. század legnagyobb műkincslopásaként tarják számon. A kép 1913. december 12-én Firenzében került elő.
  • 35 éve született Verrasztó Dávid Európa-bajnoki arany és ezüstérmes úszó.
  • 5 éve halt meg Székhelyi József, Jászai Mari-díjas színművész, rendező, szinkronszínész.
  • 67 éve kezdődött Elvis Presley, Love Me Tender című filmjének forgatása.

34 FOK ÉS KÁNIKULA VÁR MA RÁNK A HÍRÖS VÁROSBAN

Kedden is hasonlóan a hétfői időjáráshoz, zavartalan, szikrázó napsütésben lesz részünk Kecskeméten és környékén. Sőt, a napi középhőmérséklet a következő napokban általában 25-26, az Alföldön, városi környezetben, több helyen is 27-28 Celsius-fok körül alakul. Emiatt másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére, köztük Kecskemétre és környékére is.

MA STARTOL A HÍRÖS HÉT FESZTIVÁL

Augusztus 22 és 27 között újra megtelik élettel Kecskemét főtere, ugyanis elstartol a város legrégebbi, legnagyobb múltra visszatekintő fesztiválja, a Hírös Hét Fesztivál. Mutatjuk is az idén 89 esztendős rendezvény részletes programjait!

A Hírös Hét Fesztivál keretében indul a XXVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari kiállítás. Az augusztus 22-én, 17 órakor nyíló kiállításon rengeteg településsel találkozhatunk. Bemutatkozik majd: Ballószög, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpháza, Helvécia, Jakabszállás, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Orgovány, Szentkirály, Tiszaalpár és Tiszakécske.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb