Mindenmás

Napi pakk: 35 fok, napsütés és István, a király rockopera a Hírös Hét Fesztiválon

Végre befutott a szombat Kecskemétre! Nem érkezett üres kézzel, irtó meleget hozott magával, hiszen ma akár 35 fok is lehet a városunkban. Zakatol tovább a Hírös Hét Fesztivál is, ma este István, a király lesz a középpontban a főtéren. Mindezek mellett a Mátrix Oktatási Központ is programokkal készül, hiszen ma jubileumi dátumot ünnepelnek! Kend meg a pirítóst, mi pedig hozzuk mellé a friss híreket Kecskeméten!

NÉVNAPOSOK ÉS DR ALBAN SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Izsó, Margit, Natali, Natália, Natasa, Rita, Tália és Zamfira nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 819 éve ezen a napon Imre magyar király a kalocsai érsekkel királlyá koronáztatta egyetlen fiát, az ekkor 5 éves Lászlót,
  • de 66 éve született Dr Alban, svéd fogorvos, zenész is,
  • valamint 43 éve Macaulay Culkin amerikai színész, zenész (Reszkessetek betörők),
  • 52 éve pedig Carlos Perez kubai-magyar kettős állampolgárságú kézilabdázó.

SZÁRAZ, NAPOS IDŐJÁRÁS

Szombaton ismét napos, száraz időre számíthatunk Kecskeméten. Csapadékra nem kell számítani a városunkban. Több helyen megélénkül a délies, a Kisalföldön északnyugatira forduló szél. Hajnalban 16-23, délután 31-38 fok között alakul a hőmérséklet.

JUBILEUMI SZÜLETÉSNAP

A Mátrix Oktatási Központ 25. születésnapja alkalmából egy nagyszabású, egész napos jubileumi születésnapi programmal várja augusztus 26-án 9:30-18:00-ig a családokat. A programsorozaton belül olyan egyedülálló produkciókat is felvonultatnak, amelyek még Kecskeméten nem voltak láthatóak. Természetesen minden program, és a belépés is ingyenes a családoknak. A rendezvénynek a Kecskeméti MátrixSuli Általános Iskola új csarnoka ad otthont, melynek avatására is most kerül sor, tájékoztatott az intézmény.

HÍRÖS HÉT FESZTIVÁL, MÉG MA IS

Újra megtelik ma élettel Kecskemét főtere, ugyanis tovább zakatol a város legrégebbi, legnagyobb múltra visszatekintő fesztiválja, a Hírös Hét Fesztivál. Mutatjuk a mai programokat:

  • 14.00 – 20.00 – Agórafalva – Romkert – Élményvár Játéktár logikai, ügyességi játékok gyerekeknek és felnőtteknek
    17.00 – Városháza Díszudvar – Múltidéző kézírások
  • 17.15 – Agórafalva – Romkert – A medvebocs, aki madár akart lenni – Soponyi Rita bábjátéka
  • 18.00 – Főtér – BMX Flatland x Freestyle Foci Show – Két modern, utcai sportág találkozásából jött létre ez az egyedi extrém show.
  • 18.45 – Főtér, nagyszínpad – Kincskereső kisködmön – Lackfi János dalszövegeivel az Apnoé zenekar előadásában
  • 20:00 – Főtér, nagyszínpad – István, a király – rockopera
  • 22.00 – Hírös Agóra Ifjúsági Otthon – Zseblámpás érték séta az egykori Iparos Otthon – Hírös Agóra Ifjúsági Otthon műemlék épületében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb