Mindenmás

Napi pakk: pokoli hőséggel indul az újabb hét Kecskeméten, mától megváltozik a vonatok menetrendje

A mai napot még biztosan végig kell szenvednünk a forróságtól Kecskeméten, keddtől azonban egy lehűlés éri el a Hírös várost is. Továbbra is érvényben van a harmadfokú hőségriadó, a mai nappal pedig megváltozik a vonatok menetrendje is a kecskeméti vonalon. Jó reggelt, ez itt a hét első Kecskemét365 Napi pakkja, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Ágoston nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 274 éve ezen a napon született Johann Wolfgang Goethe német költő, regény- és drámaíró
  • 81 éve ezen a napon született Szilágyi Tibor, Kossuth-díjas színész, rendező, a Halhatatlanok Társaságának tagja
  • 60 éve ezen a napon elindult a MALÉV első Európán kívüli járata, egy IL-18 típusú gép repült Athénba és Kairóba
  • 42 éve ezen a napon meghalt Guttmann Béla válogatott labdarúgó, nemzetközi szinten is kiemelkedő edző
  • ma ünnepli 41. születésnapját LeAnn Rimes, amerikai énekesnő, színésznő

A MAI NAPOT MÉG KI KELL BÍRNUNK KECSKEMÉTEN, POKOLI HŐSÉG LESZ

A szombathoz és vasárnaphoz hasonlóan a hét első napján is borzasztóan meleg lesz Kecskeméten, egészen 38 fokig melegedhet a levegő a Hírös városban és továbbra is érvényben marad a harmadfokú hőségriasztás.

Hétfőn az ország nagy részén még marad hőség, de nyugatra már érdemi lehűlés érkezhet. Késő délután, este nyugaton már záporok, zivatarok alakulhatnak ki, köztük heves zivatarok is. A Dunántúlon az északias, a Dunától keletre a déli-délkeleti szelet kísérhetik élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések. Kecskeméten még biztosan marad a hőség a hét első napján, viszont kedden lehűlés érkezhet. A hőmérséklet napközben 28-38 fok között tetőzhet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

MÁTÓL VÁLTOZIK A KECSKEMÉTI VONATOK MENETRENDJE

Mától több vonalon változik a vonatok menetrendje – 11 vonalon módosítanak menetrendet, a kecskeméti vonalat érintő változások is lesznek. A beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság több vonalon is módosítja a menetrendet. Jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban változik egyes járatok menetrendje a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a ceglédi és a szegedi vonalakon. A kecskeméti vonalon a következő változások lesznek:

  • A Szegedről Budapestre 4:30-kor induló személyvonat (7009) Napfény InterCity-ként közlekedik (új száma: IC 719), Nyársapáton nem áll meg.
  • A Nyugati pályaudvarról Szegedre közlekedő eddigi hajnali S20-as vonat (7020) helyett augusztus 28-tól 4:33-kor Napfény InterCity (IC 720) indul, így kevesebb idő alatt lehet reggelre Szegedre érni. (Ceglédig Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Monor, Pilis és Albertirsa állomáson áll meg.)
  • A Nyugati pályaudvarról 22:03-kor induló, eddig csak Kecskemétig közlekedő személyvonat (7028) útvonala péntek és szombat esténként Szegedig meghosszabbodik, megteremtve a térség késő esti elérhetőségét Budapest felől.
  • Ezzel egy időben a Kecskemétről 22:41-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7038) péntek és szombat esténként nem közlekedik.
  • A Kecskemétről 4:32-kor Budapestre induló gyorsított személyvonat (7029) útvonala meghosszabbodik: szombaton és vasárnap Szegedről indul, így megteremtve a térség kora reggeli budapesti közvetlen kapcsolatát.
  • Ehhez kapcsolódóan a Kiskunfélegyházáról 5:33-kor Szegedre induló személyvonat (7010) útvonala szombaton és vasárnap meghosszabbodik: Kecskemétről indul 5:10-kor, így a reggeli hivatásforgalmi időszakban új, közvetlen kapcsolat létesül a két megyeszékhely között.
  • A Kecskemétről 5:10-kor induló, Bajáig közlekedő InterRégió (7809) viszonylata szombaton és vasárnap rövidül, csak Kiskunfélegyházától közlekedik.
  • Az eddig Szegedről 18:11-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7011) útvonala pénteken és szombaton meghosszabbodik Kecskemétig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb