Mindenmás

Napi pakk: frissítő záporok jöhetnek ma Kecskeméten, még megtekinthető Mészáros Marianna kiállítása a Hírös Agórában

Az elmúlt pár nap pokoli hőségét követően ma akár tíz fokkal is hűvösebb lehet Kecskeméten a hétfői naphoz képest, de ezt most aligha bánjuk. Zivatarok is érkezhetnek ma a Hírös városba. Ma lenne 65 éves Michael Jackson amerikai popénekes és zeneszerző, még két nap erejéig megtekinthető Mészáros Marianna kiállítása a Hírös Agórában. Ez itt a hét második Kecskemét365 Napi pakkja, pörögj velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Beatrix és Erna nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 85 éve ezen a napon meghalt Karinthy Frigyes író, műfordító, kritikus, újságíró, humorista, a kabaré nagy mestere
  • 81 éve ezen a napon született Csavlek András Munkácsy-díjas festőművész
  • 65 éve ezen a napon született Michael Jackson amerikai popénekes, zeneszerző
  • 65 éve ezen a napon John Lennon és Paul McCartney mellé belépett a Quarrymen zenekarba George Harrison
  • 59 éve ezen a napon megjelent Roy Orbison Oh, Pretty Woman című, máig népszerű dala
  • 59 éve ezen a napon meghalt Pór Bertalan Kossuth-díjas, Munkácsy-díjas festőművész, főiskolai tanár, a magyar avantgárd jelentős képviselője

MA VÉGRE LEHŰLÉS ÉS ZÁPOROK HOZNAK FELFRISSÜLÉST KECSKEMÉTRE

A napok óta tartó pokoli hőség után kedden végre egy hidegfront éri el az országot, ennek köszönhetően a hét második napján akár tíz fokkal is lehűlhet a levegő a hétfőihez képest, a záporok pedig akár már ma este megérkezhetnek.

Hétfő este és éjszaka a Dunántúlon és a középső országrészben számíthatunk záporokra, zivatarokra. Kedden virradóra ezek egyre inkább keletebbre fognak tolódni, majd napközben is többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. A légmozgás sokfelé lesz élénk, erős, zivatarok környezetében viharos. A csúcshőmérséklet 25 és 35 fok között alakulhat, 30 fok fölé még keleten, északkeleten emelkedhet a hőmérséklet.

MÉG MEGTEKINTHETŐ MÉSZÁROS MARIANNA KIÁLLÍTÁSA A HÍRÖS AGÓRÁBAN

Már csak ma és holnap tekinthető meg Mészáros Marianna kiállítása a Hírös Agórában. A tárlat az alkotó sokszínű munkásságából mutat be egy válogatást, ahol a régebbi rézkarcok és festmények mellett az újabb útinaplók és akvarellek is láthatók lesznek. A kiállítás díjtalanul megtekinthető augusztus 30-ig az intézmény Kamara termében, nyitvatartási időben. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb