Mindenmás

Napi pakk: ragyogó napsütés, aszfaltozás, szüreti – és libafesztivál vár ma ránk Kecskeméten és környékén

Végre itt a péntek, s mi ragyogó napsütésben tölthetjük a hét utolsó munkanapját Kecskeméten. A közlekedésben lesz egy kis változás ma, Katonatelepen aszfaltoznak, ami miatt, jelzőőrös forgalomirányítás mellett haladhatunk csak a Naspolya utcán. Ha szeretnénk kipihenni a hét fáradalmait programokból sem lesz hiány: elstartol a 44. Halasi Szüreti Fesztivál Kiskunhalason, valamint indul a Kiskunfélegyházi Libafesztivál  is. Kávé bekészít, meghoztuk a Napi pakkot, hogy jól induljon a reggeled!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Adrienn, Mária, Adrián, Adriána, Adorján, Irma, Ibolya, Csobán, Szerafina, Enna, Kilián és Nesztor nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Kisasszony vagy Kisboldogasszony napja. Az Egyház Szűz Mária születésnapját ünnepli ilyenkor.
  • Ma van az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja.
  • 44 éve született Lékó Péter nemzetközi sakknagymester, aki 14 évesen minden idők legfiatalabb nagymestere lett.
  • 173 éve megszületett Blaha Lujza színésznő, a nemzet csalogánya.
  • 57 éve az NBC bemutatta a Star Trek filmsorozat első epizódját.
  • 49 éve született Damu Roland színész. (Jóban Rosszban)
  • 1 éve halt meg II. Erzsébet az Egyesült Királyság királynője, aki 70 évig uralkodott.
  • 34 éve született Tim Bergling, művésznevén Avicii, svéd zenész, lemezlovas, zenei producer.

RAGYOGÓ, NAPOS IDŐNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Pénteken marad a ragyogó napos idő, kevés felhő délután lehet felettünk, de csapadék nem várható Kecskeméten és környékén. Hajnalban 14, a nap legmelegebb óráiban 31 fokra is számíthatunk Kecskeméten.

MA ASZFALTOZNAK A NASPOLYA UTCÁN, JELZŐŐRÖS FORGALOMIRÁNYÍTÁSRA SZÁMÍTHATUNK

2023. szeptember 8-án (pénteken) 9 és 13 óra között Katonatelepen, a Naspolya utcán jelzőőrös forgalomirányítás mellett végeznek aszfaltozást, tudatta szerkesztőségünkkel a kecskeméti önkormányzat. Ugyanezen a napon a Barka utca és a Gyökér utca (Zsigmond Ferenc utca és 441. számú út közötti szakaszok) lezárásra kerülnek.

MA STARTOL A HALASI SZÜRETI FESZTIVÁL

Három nap, két színpad, két felvonulás és koncertek sora vár mindenkit szeptember 8-tól 10-ig Kiskunhalason, ahol elstartol a 44. Halasi Szüreti Fesztivál.

INDUL A KISKUNFÉLEGYHÁZI LIBAFESZTIVÁL

Libatenyésztők szakmai konferenciája, népművészeti kiállítás és néptánctalálkozó, libából készült ételek versenye, Lúdas Matyi-futam és sakkverseny, valamint számos könnyűzenei koncert is szerepel a huszonnegyedik Kiskunfélegyházi Libafesztivál programjai között, mely szeptember 8. és 9. között startol el a településen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb