Mindenmás

Napi pakk: ma is kitart a nyárias, napsütéses időjárás Kecskeméten, délután egy világkupa-győztes mesterszakácsról tartanak előadást a Katona József Könyvtárban

Kedden még biztosan kitart a napsütéses időjárás Kecskeméten, némi szél előfordulhat, csapadék viszont nem valószínű a nap folyamán. Délután egy Fülöpszállásról indult, országos szakmai sikereket elért, világkupa-győztes mesterszakácsról tart előadást Varga Istvánné és Varga István helytörténeti kutató a Katona József Könyvtárban. Ez pedig itt a keddi Kecskemét365 Napi pakk, a reggelidhez!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Mária nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 135 éve ezen a napon született Tersánszky Józsi Jenő, Kossuth-díjas író 
  • 91 éve ezen a napon megindult a menetrendszerű villamos vasúti forgalom Magyarországon
  • 79 éve ezen a napon született Barry White amerikai soulénekes, zeneszerző, producer
  • 91 éve ezen a napon született Barczi Pál, Munkácsy-díjas grafikus- és festőművész
  • 31 éve ezen a napon meghalt Anthony Perkins amerikai színész, aki a gyilkost játszotta az Alfred Hitchcock Psychojában
  • 48 éve ezen a napon a Pink Floyd piacra dobta a Wish You Were Here című albumát

KEDDEN IS KITART A NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁS KECSKEMÉTEN

Az elmúlt pár naphoz hasonló, zavartalan napsütésre számíthatunk a hét második napján is Kecskeméten. Napközben többször is élénk lehet a délies szél, csapadék viszont nem valószínű.

Kedden is sok napsütésre, száraz időre van kilátás, de már megjelennek fátyolfelhők hazánk felett, ez Kecskeméten még kevésbé valószínű kedden. Helyenként élénk lehet a délies szél. Hajnalban 9-18 fok várható, foltokban pára, sekély köd képződhet. Hiába írunk szeptembert, maradnak a nyárias csúcshőmérsékletek, délután 29-34 fok várható.

MA DÉLUTÁN EGY FÜLÖPSZÁLLÁSRÓL INDULT MESTERSZAKÁCSRÓL TARTANAK ELŐADÁST A KATONA JÓZSEF KÖNYVTÁRBAN

Szeptember 12-én, délután 16 órától egy Fülöpszállásról indult, országos szakmai sikereket elért, világkupa-győztes mesterszakácsról, a Kígyósi Csárda szakmai mentoráról és a 48 Étterem és Bár konyhafőnökéről, Varga Károlyról tudhatunk meg többet Varga Istvánné és Varga István helytörténeti kutatók előadásából. Az eseményt előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen látogatható és a könyvtár nagytermében tartják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb