Kikapcs

24 órás élményfestés veszi kezdetét a Hírös Agórában: Kecskemétre érkezik a 13. PsychArt 24 Művészeti Maraton

Igazán különleges programra invitálja a kecskemétieket a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház. Mint írták, szeptember 29-én pénteken 12.00 órától 24 órás maratoni élményfestés veszi kezdetét, vagyis városunkba érkezik a 13. PsychArt 24 Művészeti Maraton a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében, ahol a pszichoszociális fogyatékosággal élők és az egészséges résztvevők egy közös térben alkotnak.

A 13. PsychArt 24 célja a közös festés öröme, az értékteremtés képességének megélése, az egymás iránti elfogadás és az előítéletek és a stigmatizáció csökkentése és mindez egy időben 2023. szeptember 29-30-án, 12 órától 12 óráig.

A VILÁGON MINDEN 8. EMBER MENTÁLIS BETEGSÉGBEN SZENVED

A WHO 2019-es jelentése szerint, a világon minden 8. ember, a munkaképes korú felnőttek 15 %-a mentális betegségben szenved. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának és Járóbeteg Szakellátásának munkatársai gyógyító munkájuk mellett küldetésüknek tekintik, hogy segítsék a pszichiátriai betegséggel élő személyek emberi méltóságának megőrzését és a mentális betegségeket megbélyegző előítéletek lebontását.

EGYÜTT ALKOTNAK A MENTÁLIS BETEGSÉGGEL ÉLŐK ÉS AZ EGÉSZSÉGES RÉSZTVEVŐK

A felépülési folyamatnak fontos eleme a kreativitás, a művészi alkotó erő kibontakoztatása. Ezért ebben az évben egy rendhagyó, célzottan antistigma programsorozatot szervez a kecskeméti kórház, melynek során céljuk az, hogy pozitív, közösségi élményt teremtsenek a mentális betegséggel élők és hozzátartozóik, valamint az erre nyitott érdeklődők számára együtt, egy helyen, egy időben, egy közös valóságban.

VÁNDORKIÁLLÍTÁS NYÍLIK MAJD AZ ALKOTÁSOKBÓL

Mint íz intézmény írta, 50 festőállvány, 25 kiló festék és 400 ecset várja az érdeklődőket. Várhatóan több száz alkotás fog születni. A rendezvényt követően egy szakértő zsűri választja ki azokat a műveket, amelyek egy, a Moravcsik Alapítvány által szervezett, országos vándorkiállításon szerepelnek majd.

Forrás: kmk.hu/moravcsikalapitvany.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb