Közélet

Közlekedési tanórákat tartanak 74 oktatási intézményben Kecskeméten és környékén – elindult a KEVE program

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ adott otthont szeptember 27-én, szerdán a Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra (KEVE) elnevezésű konferenciának. A program célja, a kisgyermekek és kamaszok biztonságos közlekedésre való tanítása, tudtuk meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

10 ALKALOMMAL LESZ KÖZLEKEDÉSI TANÓRA AZ ISKOLÁKBAN

Mint írták, vármegyénkben a 2023-24-es tanévben 74 oktatási intézmény 122 első osztályában kezdődik meg a biztonságos közlekedésre nevelő program. A kidolgozott tematika alapján egy tanévben 10 alkalommal – havonta egy órában – lesz közlekedési tanóra, ahol a pedagógus 30 percben leadja a tananyagot, a fennmaradó 15 percben pedig a jelenlévő egyenruhás rendőr kérdésekkel, beszélgetéssel ellenőrzi, hogy a gyerekek megértették-e a hallottakat.

A konferencia ennek a közös projektnek az apropójából jött létre; a pedagógusok és az iskolarendőrök a programmal kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg.

TÖBB ELŐADÁST IS MEGHALLGATHATTAK AZ EGYBEGYŰLTEK

A rendezvényt Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány nyitotta meg. Az eseményen Plesovszkiné Ujfaluczki Judit – a Szegedi Tankerület vezetője – Mucsiné Szabolcski Ágnes és Rapcsákné Polyák Andrea, Vad Róbert r. őrnagy és Dr. Pőcze Tünde r. őrnagy tartottak előadásokat, illetve válaszoltak a jelenlévők kérdéseire. Az eseményt Dr. Vaslóczki Ferenc r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes beszéde zárta.

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb