Mindenmás

Napi prosztó: szórakozásból libákra lövöldözött a tejfakasztó buli végén egy kunszentmiklósi testvérpár

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás és garázdaság miatt vádat emelt egy testvérpárral szemben, akik erősen ittas állapotban éjszaka, a nyílt utcán a közeli udvarból kiszökött libákra lövöldöztek, egy állatot elpusztítva, kettőt megsebesítve, tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

AIRSOFT FEGYVEREKKEL LÖVÖLDÖZTEK

A vádirat szerint a kunszentmiklósi testvérpár 2022. december 30-án, este, egyikük gyermekének születését ünnepelte, amelynek során mindketten erősen leittasodtak. Az éjszaka folyamán a vádlottak szórakozásból a nyílt utcán 2-3 méter távolságból airsoft fegyverekkel egy közeli portáról kiszökött libákra lövöldöztek. Amikor a szomszéd rájuk szólt, hogy miért nem inkább egymást lövik, azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt. Hozzátették továbbá, hogy egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt.

EGY LIBA ELPUSZTULT, KETTŐ MEGSÉRÜLT

Mintegy félóra elteltével a férfiak folytatták a szárnyasokra lövöldözést, amivel csak a szomszéd újbóli figyelmeztetését követően hagytak fel. A vádlottak „éjszakai szórakozásának” eredményeként egy liba elpusztult, kettő megsérült. Az elkövetők apja a későbbiekben megtérítette a gazdának okozott kárt.

PÉNZBÜNTETÉST INDÍTVÁNYOZTAK

A fivérek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat illetve megbotránkozást keltsen. Az ügyészség a testvérpárt állatkínzás és garázdaság vétségével vádolja és ezért velük szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás és fotók: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb