Kikapcs

Várpalota Hív! – Fedezze fel Kecskemétről a Megújult Trianon Múzeumot

Nemcsak a helyi lakosok, de mi kecskemétiek is örömmel vehettük a hírt: szeptember 22-én hivatalosan is újranyitott Várpalotán a Trianon Múzeum. A teljesen megújult kiállítási anyag, az interaktív terek és a látogatóbarát szolgáltatások olyan élménnyé varázsolják a múzeumlátogatást, amelyért érdemes elutazni a Kárpát-medence ezen egyedülálló “zarándokhelyére”.

A műemléki védettségű Zichy-kastély gazdag történelemmel büszkélkedhet: a 18. századtól kezdve számos grófi család volt a tulajdonosa, és még Ybl Miklós is dolgozott az épület újjáépítésén. A kastély történetét is megismerhetjük a múzeum frissített kiállításain, amelyek interaktív formában mutatják be a Trianonhoz vezető sorsdöntő éveket.

Új Szolgáltatások a Látogatóknak

A korszerűsített múzeum nem csak a múltba enged betekintést, hanem számos új szolgáltatással is várja a látogatókat: mozgóképszínház, múzeumpedagógiai terem és szabadulószoba teszik felejthetetlenné a kikapcsolódást. De ez még nem minden! Egy kávézó, ajándékbolt és rendezvényterek is helyet kaptak a kastélyban, így valóban minden korosztály számára nyújt maradandó élményt.

Egész Évben Nyitva!

Az új fűtési rendszernek köszönhetően a múzeum mostantól ősztől tavaszig is várja a látogatókat. Az infrastrukturális fejlesztések nem csak a kényelmet, de az akadálymentesítést is szem előtt tartották. Így a múzeum mindenki számára elérhető és élvezhető, Kecskemétről is!

Ne maradjon Le!

Kecskeméti lakosként most ideje felfedezni ezt a történelmi gyöngyszemet! Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. koordinálásában megvalósult projekt minden bizonnyal sokak számára lesz emlékezetes élmény. További információért látogasson el a www.trianonmuzeum.hu weboldalra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb