Mindenmás

Napi pakk: eső és szél borzolja ma a kedélyünket Kecskeméten, indulnak a Mozinet Filmnapok az Otthon moziban

Eső és szél borzolja ma a kedélyünket Kecskeméten, ám emellett a hőmérséklet újra 20 fok fölé szökik, akár 24 fokra is számíthatunk a Hírös városban. Ahogy közeleg a hétvége a programok is sorakoznak városunkban: indulnak a Mozinet Filmnapok az Otthon moziban és megnézheted ma a rendőrök festményeiből nyílt kiállítást is a Városháza előterében. Indul a péntek, mi pedig meghoztuk a reggeli kávé mellé a napindító infókat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Vendel, Fülöp, János, Artúr, Irén, Cintia, Ödön, Vendelina és Bendegúz nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 141 éve született Lugosi Béla magyar származású amerikai filmszínész, aki Drakula gróf, a vámpír alakjának megformálása révén vált világhírűvé és a klasszikus horrorfilmek sztárjává.
  • 70 éve született Katona Klári énekesnő.
  • 65 éve született Viggo Mortensen, Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt dán származású amerikai színész (Aragorn, A gyűrűk urából).

ESŐRE, SZÉLRE, DE MELLETTE 24 FOKOS MELEGRE SZÁMÍTHATUNK MA KECSKEMÉTEN

Elég cudar egy időre készülhetünk pénteken, Kecskeméten. Az egész napunkat esők, záporok fogják végigkísérni és még a szél is feltámad napközben térségünkben. A jó hír viszont, hogy a borús időjárásért cserébe újra emelkedik a hőmérséklet térségünkben, 24 fokig is felszökhet a hőmérők higanyszála Kecskeméten.

MA STARTOLNAK A MOZINET FILMNAPOK AZ OTTHON MOZIBAN

Október 19-én indul, és 2024. február 23-ig tart a Mozinet Filmnapok következő évada. A mostani válogatásban öt alkotást vetítenek, többek között a kecskeméti Otthon moziban. Október 20-án, 18 órai kezdettel elsőként jön a világ legrangosabb fesztiváljának fődíját, a cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimi, az Egy zuhanás anatómiája című film.

MA IS MEGNÉZHETED MŰVÉSZLELKŰ RENDŐREINK FESTMÉNYEIBŐL KÉSZÜLT KIÁLLÍTÁST A VÁROSHÁZÁN

Rendőreink bebizonyították, hogy nemcsak a bűnüldözésben jeleskednek, hanem a művészetekben is ők az ászok. A Magyar Festészet Napja alkalmából ugyanis a Bács-Kiskun vármegyei egyenruhások festményeiből nyílt kiállítás Kecskemét csodálatos Városházájának előterében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb