Mindenmás

Napi pakk: ma legyen nálad esernyő, mert kiadós eső vár ránk Kecskeméten, jön az Erőművek Éjszakája

Cudar egy idővel kecsegtet bennünket a hét utolsó munkanapja Kecskeméten: egy hidegfront hoz ugyanis kiadós esőt és erős szelet a Hírös városba, így esernyő nélkül ma nem lesz érdemes elindulnod otthonról. A programok viszont sokkal vonzóbbak lesznek ma az időjárásnál városunkban: jön az Erőművek Éjszakája, a Városházi Kulisszatitkok és még a kecskeméti kosarasoknak is szurkolhatunk, akik a Honvéd ellen lépnek ma pályára. Főzd le a kávét, mi pedig mutatjuk a nap legfontosabb reggeli infóit, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Szabina, Antonietta, Bese, Szabrina és Szavella nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 85 éve a DuPont bemutatott egy új szintetikus anyagot, amit ma nejlonnak (nylon) nevezünk.
  • 264 éve született Kazinczy Ferenc író, költő, a magyar nyelvújítás vezéralakja.
  • 84 éve született John Cleese angol színész (Monthy Python Repülő Cirkusza, Fészkes fenevadak, Gyalog Galopp).
  • 36 éve ezen a napon a magyar állampolgároknak joguk lett külföldre utazni.
  • 25 éve halt meg Tolnay Klári, kétszeres Kossuth-díjas színésznő, A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 17 éve halt meg Gregor József Szegeden, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas basszus operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 61 éve a Rolling Stones elkészítette első lemezfelvételét a londoni Curly Clayton stúdióban.

KIADÓS ESŐT ÉS ERŐS SZELET HOZ VÁROSUNKBA A MAI NAP

Pénteken kiadós esőben lesz részünk Kecskeméten és környékén, sokfelé jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk térségünkben, ráadásul erős szelet is jósolnak a meteorológusok. Hajnalban 9 és 15 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A legmelegebb órákban 14-25 fokra van kilátás Kecskeméten.

MA LESZ AZ ERŐMŰVEK ÉJSZAKÁJA

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és csatlakozó partnerei 2023. október 27-én negyedik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb energiaipari eseményét. Az Erőművek Éjszakáján országszerte csaknem 70 olyan érdekes helyszínen várják a látogatókat, köztük a kecskeméti BÁCSVÍZ Zrt. – II. számú vízműtelep és üzemirányító központja is megnyitja az érdeklődők előtt kapuit.

MA FOLYTATÓDNAK A VÁROSHÁZI KULISSZATITKOK

A felújított városháza megnyitó ünnepségsorozatára meghirdetett városházi kulisszatitkok program továbbra is nagyon népszerű, az érdeklődés nem csökken. Ezért újabb két időpontban nyílik lehetőség az épületben a vezetett sétára, közölte szerkesztőségünkkel Kecskemét önkormányzata.

MA A HONVÉD ELLEN LÉPNEK PÁLYÁRA A KECSKEMÉTI KOSARASOK

Fontos csata vár a fővárosban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétre. A Budapest Honvéd ugyanolyan mérleggel várhatja a pénteki ütközetet, mint a kecskeméti kosarasok. A Hírös városiak feltett szándéka, hogy sikerrel vegyék a fővárosi megmérettetést, és megszakítsák a jelenlegi rossz sorozatot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb