Mindenmás

Napi pakk: megérkezett a november, elvonult a hidegfront, napsütéses időjárást hoz a Mindenszentek Kecskemétre

Napsütéses, bár egy kissé hűvös időjárást hoz a Mindenszentek Kecskemétre, napközben 17 fokig melegedhet a levegő. Ma legtöbb üzlet zárva tart a városban, ahogy az országban is, de a munkaszüneti napra még KTE meccs is jut, ugyanis a lilák ma este 19 órától Szegeden küzdenek meg a továbbjutásért a Magyar Kupában!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden

  • Marianna,
  • Benigna,
  • Benignusz,
  • Benke,
  • és Igor nevű olvasónknak!

MA VAN MINDENSZENTEK NAPJA

Ma van Mindenszentek napja. A keresztény országokban Mindenszentek napja azon üdvözültek ünnepe, akiknek nincs külön emléknapjuk. Az ünnep 741-ben, III. Gergely pápa idején jelent meg először a megemlékezés napjaként, egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben. Magyarországon 2000-től munkaszüneti nap.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 127 évvel ezelőtt, lezajlott Magyarországon az első hivatalosan megrendezett labdarúgó-mérkőzés
  • 61 évvel ezelőtt, megszületett Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers énekese, a provokatív és érzelmes szövegek írója
  • 139 évvel ezelőtt, ezen a napon döntés született a világ időzónákra való felosztásáról. A kezdő délkört Greenwichben, (Anglia) jelölték ki.

ELVONULT A HIDEGFRONT, NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁSUNK LESZ MA

Kedden egy hidegfront hozott csapadékot és lehűlést Kecskemétre, Mindenszentekre azonban kellemes, napsütéses időjárásunk lesz.

Szerdára a front ugyanis elvonul, szép napos időben lesz részünk, csak délután kezd délnyugat felől növekedni a fátyolfelhőzet. Legfeljebb reggel az északkeleti határ mentén fordulhat még elő néhol gyenge eső, zápor, de napközben nem fog esni. Nyugaton a déli, máshol a nyugati szél lehet élénk. Hajnalban 4-11, kora délután 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

MA A LEGTÖBB ÜZLET ZÁRVA TART

Mind a Tesco, mind az Auchan, továbbá a Lidl és az Aldi, illetve a többi élelmiszer-kereskedelmi üzlet honlapján található információk szerint ma, azaz Mindenszentek napján zárva tartanak a boltok az országban, és Kecskeméten.

MA SZEGEDEN KÜZD MEG A TOVÁBBJUTÁSÉRT A KTE A MAGYAR KUPÁBAN

Miután hétvégén hat nyeretlen meccs után végre megszakadt a Kecskeméti TE rossz sorozata, szerdán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei lesznek a Magyar Kupában. A liláknak valószínűleg nem lesz egyszerű dolga az NBII-es ellenfél otthonában, de Szabó István szerint a csapat célja a továbbjutás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb