Mindenmás

Napi pakk: szeles, de napos időnk lesz Kecskeméten, ma jön a Kormányinfó és forgalomkorlátozás is lesz az 52-es úton

Mintha csak most indult volna el ez a hét, és máris csütörtökhöz értünk, ami szeles, de napos időt tartogat számunkra Kecskeméten. Ma jön a Kormányinfó és forgalomkorlátozás is lesz az 52-es úton, sőt még különleges égi jelenséget is megfigyelhetünk a Planetáriumban. Mutatjuk a legfontosabb napindító infókat, itt a Kecskemét365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Tivadar, Fedor, Teodor, Bozsidár, Nátán és Ugron nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma tartják Európában a Feltalálók Napját.
  • 94 éve Budapesten megszületett Kertész Imre, az egyetlen irodalmi Nobel-díjas magyar író.
  • 82 éve Budapesten is bevezették az új forgalmi rendet, a jobb oldali közlekedést.
  • 79 éve 35 éves korában agyonlőtték Radnóti Miklós költőt (Nem tudhatom).
  • 38 éve A Billboard Hot 100-as listájának élén a Miami Vice című tv-sorozat főcimdala állt.

SZELES, DE NAPOS IDŐNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Csütörtökön a reggeli pára- és ködfoltok megszűnését követően napos-fátyolfelhős időre van kilátás Kecskeméten, szerencsére esőtől nem kell tartanunk városunkban. Kora reggel -2 és +5, napközben 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk térségünkben.

MA KORMÁNYINFÓ

Csütörtökön 13 órakor érkeznek a legújabb bejelentések, Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, jelentette be szerda délután közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

ÉGI JELENSÉG MEGFIGYELÉSÉRE HÍV A KECSKEMÉTI PLANETÁRIUM

Az év egyetlen nappali bolygófedése lesz látható november 9-én, csütörtökön, mely alkalomból távcsöves megfigyelést szervez a Kecskeméti Planetárium délelőtt 11 órától a Plani előtt.

FORGALOMKORLÁTOZÁS AZ 52-ES ÚTON

Az 52. sz. főút négynyomúsítása I. ütem címet viselő projekt előrehaladásával tervezetten 2023. november 9-én (csütörtökön) az 52. sz. főút 0+782,15 km szelvényben, az Izsáki út – Olimpia utca csatlakozásában tervezett turbó körforgalom kiépítése kapcsán új ideiglenes forgalomkorlátozás kerül bevezetésre, tájékoztatta szerkesztőségünket a kecskeméti önkormányzat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb