Mindenmás

Napi pakk: egy fokkal és napsütéssel érkezik december első hétfője Kecskeméten

Kimondottan télies időjárással támad december első hétfője Kecskeméten, a reggeli fagyot követően napközben 1 fok körül alakul az időjárás, de jó hír, hogy napközben hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. 54 évvel ezelőtt, ezen a napon született a legfőképpen filmzenéiről ismert Jay-Z. Ez itt a hét első Napi pakkja, a forró kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Borbála, Barbara, Ada, Adina, Adna, Armilla, Babiána, Babita, Barbarella, Bóra, Bori, Boris, Boriska, Borka, Boróka, Ciklámen, Emerita, Hágár, Mór, Móric, Péter, Pető, Reginald és Varínia nevű olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 246 éve született Madame Recamier, akiről a “rekamié” ülőbútort elnevezték.
  • 74 éve megszületett Jeff Bridges amerikai színész (A nagy Lebowsky, Nyom nélkül).
  • 68 éve Detroitban meghalt Galamb József gépészmérnök, a Ford Motor Company főmérnöke, a T-Model megalkotója.
  • 67 éve született Varga Miklós énekes.
  • 54 éve látta meg a napvilágot Jay-Z zeneszerző, aki elsősorban filmzenéiről ismert (Birkanyírás, Halálosabb iramban).

EGY FOKKAL ÉS NAPSÜTÉSSEL ÉRKEZIK A HÉTFŐ KECSKEMÉTEN

Javarészt napsütéses időjárásunk lesz a hét első napján Kecskeméten, de melegünk nem lesz: napközben 1 fok körül alakul a hőmérséklet a Hírös városban, de a reggel még ennél is hidegebb lesz.

Hétfőn kezdetben legfeljebb északkeleten alakulhat ki egy-egy gyenge hózápor, később nyugaton hószállingózás. Később az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk, Kecskeméten is, majd nyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek a Dunántúl fölé. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Fagyos lesz a reggel, -5 és -10 fok közé hűl a levegő, de a fagyzugos, hóval borított helyeken akár ennél hidegebbet is mérhetünk. Kora délután -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb