Smart Kecskemét

Elindult a munka, tűzeső, téli zöld méteng, gólyaorr és babérmeggy is kerül az ágyásokba – megújul a városháza körüli zöldfelület Kecskeméten

Megújul a városháza körüli zöldfelület Kecskeméten. Mint megtudtuk, most a Lechner Ödön utca felől folytatódik az ágyások felújítása. Jelenleg bontási, előkészítési munkák zajlanak, majd az ágyásokat friss, tápanyagban gazdag földdel töltik fel a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai.

A vállalat kiemelte, hogy a zöldfelületek megújításánál továbbra is alapvető cél az ökológiailag fenntartható ágyások kialakítása, ezért elsősorban évelőket telepítenek, az ágyások vízellátását automata öntözőrendszer biztosítja, és a beültetett növényeket 10 cm vastagságban faaprítékkal mulcsolják.

TŰZESŐ, TÉLI ZÖLD MÉTENG ÉS GÓLYAORR IS KERÜL AZ ÁGYÁSOKBA

A Kisfaludy utca felőli zöldfelület teljesen megújul, a meglévő fák mellé több, mint 1200 évelő kerül: tűzeső, téli zöld méteng, gólyaorr és babérmeggy. Az ágyást 27 kerékpár számára alakított tároló szegélyezi majd. Az épület hátsó oldalánál, a volt Tiszti Klub felől az eddig aszfaltozott területet ágyásokkal bontják meg, ahová 6 db tölgyfát és további, mintegy 300 tő évelőt ültetnek. A volt Tűzoltóság felőli ágyásba a múlt héten került egy júdásfa és egy örökzöld magnólia. Természetesen, itt sem maradnak ki az évelők és cserjék, több mint 100 tő rózsa, ezen felül levendula, gyöngyvessző és téli zöld méteng vár beültetésre. A jelenleg folyó bontási-építési munkát az automata öntözőrendszer kiépítése, illetve a növények telepítése követi a következő hetekben – írták a közösségi oldalukra.

Forrás és fotók: Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb