Mindenmás

Napi pakk: napsütést és kellemes, 22 fokos időjárást hoz a Nagypéntek Kecskemétre

Itt a Nagypéntek! Ma munkaszüneti nap van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk Kecskeméten! Sok-sok napsütést kapunk a városba, és a hőmérsékletre sem panaszkodhatunk, 22 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Az ünnepre azért kapunk egy kis üzemagyagár-emelkedést is, mutatjuk, mire számíthatunk a kutakon! Főzd le a reggeli kávéd, és tarts ma is a Kecskemét365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A NAGYPÉNTEK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Auguszta, Augusztina, Bercel, Bertold, Bertolda, Cirill, Jónás, Kirill és Lestár nevű Kecskemét365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma van Nagypéntek! Krisztus Pilátus általi halálra ítélésének, megostorozásának és kereszthalálának a napja. A Húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe a keresztény egyházak legrégibb, a zsidó pészahra visszavezethető ünnepe. Szokás ilyenkor a tojásfestés, a termékenységvarázsláshoz kötődő a tojásütés, a tojásdobálás, a dombról való tojásgurítás. A legelterjedtebb a piros tojás, amelynek a színe a vért (Jézus kiöntött vérét), és a tüzet, a szerelmet és a tavaszt, a szabadságot és a feltámadást egyaránt jelképezi.
  • 139 éve ezen a napon született Kosztolányi Dezső költő, író, publicista is,
  • 40 éve Király Viktor énekes, a negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as “Év Hangja”,
  • valamint 38 éve Zimány Linda modell, műsorvezető.

KORA NYÁRIAS IDŐJÁRÁS JÖN KECSKEMÉTRE

Lassan elvonul a hidegfront, így pénteken már ragyogóan napos időjárásra készülhetünk, tehát nyugodtan otthon hagyhatod az esernyődet Kecskeméten. Továbbra is többfelé erős, helyenként viharos déli, délnyugati szél fog fújni. Délután kellemesen meleg lesz, 18-24 fokos maximumokra van kilátás városunkban.

NÖVEKVŐ ÜZEMANYAGÁRAK HÚSVÉTRA

Folytatódik az üzemanyag drágulása Magyarországon, de már csak részben – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből. Az üzemanyagár-figyelő blog szerint nagypénteken 

  • a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal lesz magasabb, 
  • míg a gázolajért ugyanennyivel kell majd kevesebbet fizetni.

Arra lehet számítani, hogy a nagykereskedők által most bejelentett árváltozást a kiskereskedelem, tehát a kecskeméti töltőállomások is átvezetik, ezért aztán az alábbi átlagárakra számíthatnak a járművezetők a húsvéti ünnepek alatt:

  • 95-ös benzin – 641 Ft/liter,
  • gázolaj – 645 Ft/liter.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb