Mindenmás

Napi pakk: 15 fokot és záporokat hoz a csütörtök Kecskemétre, lezárások vannak az egyik kerékpárúton a városban

Nem tágítanak a felhők Kecskemétről. Ma még számíthatunk némi záporra, de délután már a nap is előbújhat városunk felett. Már most szólunk: ma még dolgoznak a Reptéri úti bringaúton, így jobb, ha a kétkerekűddel elkerülöd! Nyújtózkodj egy nagyot, meghoztuk a napi pakkot csütörtök reggelre!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A NEMZETI TÖRTÉNETI EMLÉKPARK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Andrea, Ilma, Aladár, Apolló, Hermina, Lambert, Uziel, Uzon, Uzor és Verner olvasónknak! Érdekességek mára:

  • ma van a Műemlékvédelmi világnap! Az ICOMOS civil szakmai szervezet, 1983 évi kezdeményezésére tartották meg először 1984-ben. Célja, hogy felhívja a figyelmet a műemlékvédelem fontosságára, lehetőségeire és szükségességére.
  • 77 éve született James Woods amerikai színész. (Kapcsolat; A specialista; Volt egyszer egy Amerika…),
  • 75 éve pedig Buffó Rigó Sándor cigányprímás, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője.

Mindezek mellett pontosan 42 éve avatták fel Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkot, ahol a Feszty körkép látható. A Nemzeti Történeti Emlékpark szabadtéri néprajzi múzeum és skanzen. A legismertebb kiállított mű Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című körképe. További nagyméretű körképek fotói, 22 magyar történelmi személyiséget megszemélyesítő viaszbáb, néprajzi kiállítás, erdészeti és vízügyi kiállítás, valamint egy nomád park is látható, ahol lovasbemutatókat is szoktak tartani.

FELHŐSEN, ESŐSEN INDULHAT A NAP

Csütörtökön a gomolyfelhős időben még számíthatunk egy kis esőre, záporra, de délután már van esély arra, hogy a nap is előbújjon Kecskeméten. Sokfelé élénk, erős lesz az északias szél. Hajnalban 6, napközben pedig 15 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

MÁR PÁLYÁZHATNAK A FIATALOK

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre.

KERÉKPÁRÚT: OFF

Hétfő reggel hét órától kezdték meg a munkálatokat a Reptéri út 11-199-ig terjedő kerékpárút szakaszán, Kecskeméten. Kb. a Pilóta Eszpresszótól a volt Kecskeméti Sörházig tart a lezárás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb