Mindenmás

Napi pakk: egészen kellemes, 16 fokos hőmérsékletre számíthatunk ma Kecskeméten, marad a tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun vármegyében

Startol a csütörtök és végre fürdőzhetünk a napsütésben Kecskeméten. Egészen kellemes, 16 fokos hőmérsékletre számíthatunk a városunkban, és csapadéktól sem kell tartanunk. Sávlezárás is lesz ma, illetve a kerti sütögetéssel is várni kell, ugyanis marad a tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskunban. Készítsd be a reggeli kávéd, meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SZENT MÁRK ÜNNEPE

Nagyon boldog névnapot nektek: Márk, Ányos, Ervin, Hajnácska, Izmael, Kasszandra, Márkus és Niké! Érdekességek:

  • ma van Szent Márk evangelista ünnepe! Albánia és Korfu, Velence városa, valamint az írók, titkárok, jegyzők és az építőmunkások védőszentje. 
  • Ugyancsak ma van a malária ellenes küzdelem világnapja is. Becslések szerint évente egymilliónál több ember, naponta háromezer kisgyermek hal meg ebben a betegségben, a megbetegedések száma pedig évi 350 és 500 millió között ingadozik.
  • 84 éve ezen a napon született Al Pacino amerikai színész, producer, rendező (A Keresztapa trilógia; Az ördög ügyvédje),
  • 60 éve Hank Azaria amerikai színész (Godzilla, Amerika kedvencei, Simpson család),
  • 55 éve pedig Renée Zellweger Oscar-díjas amerikai színésznő (Bridget Jones naplója, Chicago).

NAPSÜTÉSES CSÜTÖRTÖK

Csütörtökön már naposabb idő várható Kecskeméten. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 fok körül alakul, majd délutánra 16 fok köré melegszik a levegő városunkban.

SÁVLEZÁRÁS A BEM UTCÁBAN

Április 24. és 30. között, 9-től 14 óráig lezárják a Kuruc körút körforgalom felé haladó belső sávot és a csatlakozó körforgalmi szakaszt. Mindezt azért, mert munkálatokat fognak végezni a fent is említett időszakban, így ma sem használhatjuk zökkenőmentesen a körforgalmat.

MÉG MINDIG MARAD A TŰZGYÚJTÁSI TILALOM

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat. Bács-Kiskunban is hullott csapadék, ennek mennyisége azonban egyelőre nem indokolja a visszavonást, ezért ebben a vármegyében a hatóság továbbra is fenntartja a tűzgyújtási tilalmat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb