Közélet

Tüntetést volt: példamutató módon állt ki Kiskunhalas és környéke dr. Szepesvári Szabolcs mellett, aki távozott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórház éléről

“Dr. Szepesvári Szabolcs igazgató urat kérjük vissza a kiskunhalasi kórház élére! Ő már bizonyított”, “1984” – ezt csak két tábla felirata, amely jól mutatja annak a szimpátiatüntetésnek üzenetét, amelyen vasárnap kora este megtelt a Semmelweis tér Kiskunhalason, ahol az ellen tüntettek, hogy hirtelen távozott Dr. Szepesvári Szabolcs a kórház éléről. Kiskunhalas és környéke így állt ki “Szepi” mellett – írja a halasmedia.hu.

BÁNYAI GÁBOR KEZDEMÉNYEZI A VISSZAHELYEZÉST

Mint kiderült, a demonstráción jelen volt Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő, aki jelezte: pénteken már szóban, hétfőn pedig írásban is kezdeményezi a főigazgató visszahelyezését. Nemcsak a kiskunhalasi városvezetés, hanem szinte valamennyi környékbeli település polgármestere fejezte ki személyes jelenlétével a szolidaritását.

Vasárnap délutántól már gyülekeztek a résztvevők, a kezdésre megtelt a placc. Nagyon sokan voltak – számolt be a helyszínről a lap, majd kiemelték, hogy civilek, kórházi dolgozók, orvosok, polgármesterek a környező településekről, a halasi képviselő-testület tagjai közül néhányan és olyanok is ott voltak, akik az életüket köszönhetik Szepesvári Szabolcsnak, vagy éppen az elmúlt években főnixmadár módjára feltámadt egészségügyi intézménynek. “Az összefogás ereje, a csütörtökön napvilágot látó döntés érthetetlensége régen látott demonstrációt eredményezett” – hangsúlyozták.

A TÁVOZOTT IGAZGATÓ IS FELSZÓLALT

A lap beszámolója szerint a szimpátiatüntetés végén Dr. Szepesvári Szabolcs lépett a mikrofon elé. Ő előbb felolvasta azt a levelet, amelyet a dolgozóknak írt. Aztán személyes hangú beszédében a megjelentekhez szólt. Ennek üzenete az volt, hogy mindenképpen folytatja majd a hivatását. Elmondta, hogy egy kiváló csapatan dolgozhatott, viszont egyetlen pillanatra sem szabad feladni a mindennapi küzdelmet a betegek életéért. Szavait hatalmas taps fogadta. A demonstrációt követően sokan egy öleléssel, kézfogással biztosították a volt főigazgatót arról, hogy vele vannak. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb