Smart Kecskemét

Felbolydul a közlekedés, dolgozni fognak Kecskeméten a Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjában

2024. május 4-én, szombaton 7:00 óra és 17:00 óra közötti időszakban aszfaltozási munkálatok lesznek Kecskeméten a Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjában, amelynek következtében ideiglenes forgalmi változás lesz – közölte szerkesztőségünkkel az önkormányzat.

Mint megtudtuk, szombat reggeltől a csomópont keleti, Petőfi Sándor utca felőli ága teljes keresztmetszetben lezárásra kerül. A Nagykörúton irányonként egy forgalmi sáv kerül kialakításra, melyeken mindkét irányba egyenesen történő áthaladás, illetve a Dózsa György út felé biztosított a kanyarodás.

A PETŐFI SÁNDOR UTCÁBA NEM FORDULHATUNK

A Dózsa György útról csak balra a Mária körút, és jobbra az Árpád körút irányába tudnak tovább haladni a közlekedők. Az egyenesen, vagyis a Petőfi Sándor utca irányába haladó sávok lezárásra kerülnek. A gyalogos forgalom az aszfaltozási munkálatok ideje alatt a mind a négy csomóponti ágon fenntartásra kerül. A Petőfi Sándor utcán a gyalogos forgalom a munkaterületen kívül kerül átvezetésre. A csomópontban a Mária körutat, és az Árpád körutat keresztező gyalogos átkelők bizonyos időszakokban korlátozottak lehetnek, ugyanakkor ebben az ütemben sem kerülnek egyszerre, egy időben lezárásra.

JELZŐŐRÖS FORGALOMIRÁNYÍTÁS LESZ

A csomópontban mind a gépjármű- és a gyalogosforgalom közlekedése jelzőőrös forgalomirányítással kerül biztosításra. A jelzőlámpák ebben az időszakban nem üzemelnek. A lezárás során a belváros felől, illetve az arra tartó autóbuszok a Dobó körút-Batthyány utca – Nagykörút útvonalon fognak közlekedni.

A város irányából érkezők az 52. sz. főutat a Petőfi Sándor utca – Dobó körút – Batthyány utca- Árpád körút irányából tudják megközelíteni, az útvonalat a kihelyezett terelőtáblák is jelzik.

A teljes útszakaszon sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben a kivitelezési munkák teljes befejezéséig, mindaddig változatlanul kérjük nem csak a járművezetőket, de valamennyi közlekedőt, hogy továbbra is óvatosan, körültekintően és türelmesen közlekedjenek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb