Mindenmás

Napi pakk: napsütés, 26 fok, forgalomkorlátozás az egyik csomópontban, és nemzetközi Star Wars Nap

Kitört a hétvége, eljött a pihenés ideje Kecskeméten! Eső már nem, viszont napsütés az lesz bőven, ma már melegebb, 26 fokos hőmérsékletre számíthatunk a városban. A születésnaposok mellett egy kis érdekesség is jutott szombatra: most ünnepel minden Star Wars rajongó, hiszen ma van a Csillagok háborúja napja! Főzd le a jó forró kávét, indul a szombat, itt a Kecskemét365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A STAR WARS

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Mónika, Flórián, Amália, Amélia, Antónia, Florina, Gothárd és László! Érdekességek:

  • Ma van a Star Wars Day – a Csillagok háborúja napja. A Csillagok háborúja filmek rajongói ezen a napon fejezik ki tiszteletüket az alkotók felé és ünneplik meg összetartozásukat. A filmben elhangzó “May the force be with you” (Az erő legyen veled) mondat eleje angolul nagyon hasonlóan hangzik, mint a “May the 4th”, ami május negyedikét jelent, így esett a választás erre a napra.
  • Ugyancsak ma van Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. A római légióban, a Caecia erőd parancsnoka volt. A legenda szerint az erődben hatalmas tűzvész pusztított, amit Flórián – szinte kilátástalan helyzetből – megfékezett. Katonái, kiket a legszörnyűbb tűzhaláltól mentett meg, Flórián emberfeletti, isteni erejének tulajdonították a tűzvész elmúltát.
  • Ezen a napon született Audrey Hepburn angol–holland származású Oscar-díjas színésznő,
  • valamint Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó is.

NAPSÜTÉST KAPUNK KECSKEMÉTRE

Szombaton hosszabb időszakokra kisüthet a nap, csökken a csapadékhajlam, de helyenként zápor, néhol zivatar még kialakulhat. Helyneként erős lesz az északnyugatira forduló szél. A legmelegebb órákban 26 fokot mutathatnak a hőmérők Kecskeméten.

FORGALOMKORLÁTOZÁS A HÉTVÉGÉRE

2024. május 4-én, szombaton 7:00 óra és 17:00 óra közötti időszakban aszfaltozási munkálatok lesznek Kecskeméten a Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjában, amelynek következtében ideiglenes forgalmi változás lesz. Mutatjuk, hogyan:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb