Mindenmás

Napi pakk: napsütés, 24 fok, akciózó rendőrök és George Lucas születésnap

Izgalmas kedd elé nézünk Kecskeméten! Zömében napsütéses időjárásunk lesz, de egy-egy felhő is tarkíthatja az égboltot a fejünk felett. Mindezek mellett akcióznak a rendőrök is, és ma ünnepel Mark Zuckerberg, valamint George Lucas is! Már mutatjuk is, mi minden leselkedik rád kedden, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS GEORGE LUCAS

Nagyon boldog névnapot nektek: Bonifác, Bekes, Békés, Gemma, Gyöngy, Gyöngyike, Gyöngyvirág, Julianna, Paszkál és Paszkália! Érdekességek:

  • 98 éve látta meg a napvilágot Fésűs Éva, Kossuth-díjas írónő, meseíró, gyorsíró (A palacsintás király),
  • 80 éve született George Lucas producer, író, rendező (Csillagok háborúja, Indiana Jones filmek),
  • 71 éve Gyabronka József színész (Zsebtévé – Móka Miki),
  • 55 éve Cate Blanchett Oscar-díjas ausztál színésznő (A Gyűrűk Ura trilógia),
  • 40 éve pedig Mark Zuckerberg, a Facebook kitalálója és vezetője.
  • Mindezek mellett már 9 éve annak, hogy elhunyt B. B. King, amerikai blues gitáros, énekes, szerző, aki még 89 éves korában is fellépett.

NAPSÜTÉST KAPUNK KEDDRE

Kedden is folytatódik a túlnyomóan napos idő Kecskeméten, csupán délkeleten alakulhat egy-egy jelentéktelen zápor. Többfelé élénk lesz a keleties szél. Sokfelé hűvös lesz a hajnal, 4-12 fok közé hűl ekkor a levegő, délután pedig 20 és 26 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

ELLENŐRZÉS AZ UTAKON

A rendőrség kiterjedt ellenőrzést hajt végre az ország egész területén, melynek fókuszában a tehergépkocsik és az autóbuszok állnak. Mint megtudtuk, a rendőrség akciója a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség 2024. május 13. és 19. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb