Mindenmás

Napi pakk: erős szelet és záporokat hoz a csütörtök Kecskemétre, Pierce Brosnan születésnapján

Tartsd magadnál az esernyőt, hiszen bármikor elkaphat a zápor! A kissé csapadékos időjárás mellé kapunk egy kis szelet is, de a hőmérsékletre legalább nem panaszkodhatunk, ugyanis 25 fok körüli értékeket mérhetünk ma Kecskeméten! Még mindig tart az országos rendőrségi razzia az utakon, és ma ünnepel Pierce Brosnan! Főzd le a jó meleg kávét, itt van mellé a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS PIERCE BROSNAN SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek: Mózes, Botond, Hannibál, János, Simon, Szimonetta, Ubul és Ugod! Érdekességek:

  • 156 éve látta meg a napvilágot Somogyi Béla tanító, újságíró.
  • 113 éve született Rodolfo bűvész, érdemes és kiváló művész,
  • 97 éve Máthé Erzsi, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, a Nemzet Színésze,
  • 71 éve Pierce Brosnan ír származású színész (James Bond, A panamai szabó, Mamma Mia!),
  • 58 éve pedig Janet Jackson amerikai pop énekes, zeneszerző.

ESŐ ÉS SZÉL IS LESZ MA

Csütörtökön gyakran takarhatják felhők az eget és eső, zápor is kialakulhat. Az előrejelzések szerint Kecskeméten a kora délutáni órákban, majd este számíthatunk csapadékra. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti, keleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 5 és 14 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 20 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

ELLENŐRZÉS AZ UTAKON

A rendőrség kiterjedt ellenőrzést hajt végre az ország egész területén, melynek fókuszában a tehergépkocsik és az autóbuszok állnak. Mint megtudtuk, a rendőrség akciója a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség 2024. május 13. és 19. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb