Mindenmás

Elgázolt egy kerékpárost, de mégis továbbhajtott a kecskeméti férfi – most vádat emeltek ellene

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki miután nem adott elsőbbséget és elgázolt egy kerékpárost, a sérült férfit hátrahagyva elhajtott – derült ki az ügyészség keddi közleményéből.

A vád szerint a kecskeméti férfi 2023. augusztus 25-én kora reggel szürkületben derült időjárási viszonyok közepette közlekedett személygépkocsijával Kecskemét lakott területén. Haladása során egy útkereszteződésben úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó, szabályosan közlekedő kerékpárosnak. Emiatt összeütköztek és a kerékpáros az úttestre esett.

ÉSZLELTE AZ ÜTKÖZÉST, DE ELHAJTOTT

A balesetet okozó sofőr azonban – bár észlelte az ütközést és a járműve is megrongálódott – nem állt meg, hanem továbbhajtott a helyszínről anélkül, hogy segítséget nyújtott volna az úton fekvő, sérült férfinak. A kecskeméti nyomozók néhány órán belül azonosították a sofőrt, akiről kiderült, hogy sosem szerzett jogosítványt. A baleset következtében a kerékpáros nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNT KAPHAT

Az ügyészség az autóst a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb