Smart Kecskemét

Megindult a forgalom az M44-es gyorsforgalmi út két új felüljáróján, akadálytalanná vált a haladás Nagykőrös és Katonatelep között

Május 7-én adták át az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály- Lakitelek közötti szakaszát és máris újabb forgalomba helyezésekről számolt be az Építési és Közlekedési Minisztérium, ezúttal már a Kecskemét-Szentkirály szakasz építése kapcsán.

Mint megtudtuk, az M44 gyorsforgalmi út munkálatai 2016 óta folyamatosan zajlanak. Eddig Szentkirály és Békéscsaba között összesen 93 km készült a 2×2 sávos gyorsforgalmi útból, mely Békéscsabát köti be a gyorsforgalmi úthálózatba. Jelenleg kivitelezés alatt van a 32,2 km hosszú Kecskemét- Szentkirály szakasz, melyen összesen 14 db híd épül, ezek közül kettő – az épülő gyorsforgalmi út feletti – híd június 11-én került átadásra a forgalomnak.

  • Az egyik a Nagykőrösről kivezető Csongrádi úton, mely egy 49 m hosszú
    egynyílású felüljáróval keresztezi az M44 gyorsforgalmi utat.
  • A másik a 441 számú főútnál, melyet az M44 külön szintű csomóponttal
    keresztez. Itt a fel- és lehajtó ágak körforgalommal csatlakoznak a főúthoz, az M44 felett pedig 50,16 m hosszú egynyílású híd épült.

A minisztérium kiemelte, hogy a felüljárók átadásával mód nyílik az új hidak melletti meglévő útszakaszok elbontására és az M44 építésének folytatására. Az M44 kivitelezésével párhuzamosan zajlik 441 sz. főút megerősítése is, ahol a külterületi szakaszokon a főpálya elkészült. Így a felüljáró átadásával akadálytalanná vált a haladás Nagykőrös és Katonatelep között. A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Hódút Építő Kft. végzi, melynek nettó összértéke 135,9 Mrd Ft.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb