Mindenmás

Napi pakk: záporos délelőtt, 25 fok és a nap, amikor E.T. hazatelefonált

Ma már egy picit nyugisabb napnak nézünk elébe Kecskeméten. Délelőtt még szükség lehet az esernyőkre, majd délután már ha minden igaz, kisüthet a napi is hosszabb időre. Érdekességekkel is érkeztünk, hiszen 42 éves az ikonikus E.T. film, és 113 éve alakult meg a Kecskeméti TE. elődje! Főzz le egy jó erős kávét, mi pedig képbe hozunk a legfontosabb kedd reggeli, kecskeméti tudnivalókkal! Itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A KECSKEMÉTI TE

Nagyon boldog névnapot nektek: Barnabás, Barabás, Barna, Eta, Etelka, Paula, Roxána, Rozalinda, Tulipán és Vaszília! Érdekességek:

  • 113 éve alakult meg a Kecskeméti Munkás Testedző Egyesület, a mai Kecskeméti TE.
  • 85 éve született Jackie Stewart háromszoros Formula–1-es világbajnok, tévékommentátor, Ford-szaktanácsadó,
  • 65 éve pedig Hugh Laurie angol színész (Dr. House),
  • de 42 éve már annak is, hogy először bemutatták Steven Spielberg rendezésében az E.T., a földönkívüli című filmet.

MÁR CSAK ZÁPOROKAT KAPHATUNK KECSKEMÉTEN

Kedden eleinte még többfelé, délután inkább már csak elvétve fordulhat elő eső, zápor, illetve zivatar. Az előrejelzések szerint Kecskemétre már jó eséllyel csak néhány zápor jut. Többfelé élénk lesz az északnyugati szél, de zivatarokat továbbra is kísérhetnek viharos lökések. Kora reggel 13-19, napközben 20-28 fok valószínű.

FORGALOMKORLÁTOZÁS KECSKEMÉTEN

2024. június 10-e és június 28-a közötti időszakban a közvilágítási oszlopok átépítési munkálatait fogják végezni a 441-es számú főút Kecskemét katonatelepi szakaszán. Emiatt eseti alkalommal 1-1 munkanapra várhatóan jelzőőrös forgalomirányítás mellett, váltakozó irányú forgalomkorlátozás bevezetésére kerül sor. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb