Mindenmás

Balesetet okozott, majd magára hagyta a súlyosan megsérült idős nőt a férfi Bács-Kiskunban, vádat emeltek ellene (videóval)

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki nem adott elsőbbséget a sértett kerékpárosnak, aki emiatt az autónak ütközött. A vádlott a helyszínen megállt, ám kis idő múlva elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült nőnek.

Mint megtudtuk, a vádirat szerint a vádlott 2022. július 1-én a kora délutáni órákban egy Kalocsa környéki településen lévő útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a jobbról érkező, idős női kerékpáros részére, aki emiatt kerékpárjával az autónak ütközött és elesett. A balesetet követően a vádlott az autójával megállt, ám miután a sértett felállt, a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült idős nő részére.

MARADANDÓ FOGYATÉKOSSÁGOT SZENVEDETT

A baleset következtében a sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon előírását, amely szerint az útkereszteződésben a járművel elsőbbséget kell adni minden jobbról érkező jármű részére. Az ügyészség a férfit a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő – a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett – bűntettével vádolja, és ezért vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb