Mindenmás

Napi pakk: 29 fok, sok-sok napsütés, a Szabadság-szobor, és vadászgépek Kecskemét felett

Itt az új hét, Kecskemét! Indítsuk a napot egy szuper hírrel: az időjárás remek lesz, nem kell esőtől tartanunk, max csak a leégéstől! Sok napsütésben és 29 fokban lehet részünk Kecskeméten. Ma gyakorlatozni kezd a honvédség is, így délutántól megnövekedett hanghatásra számíthatunk a város felett. Minden fontos infót összekaptunk nektek, itt a friss és ropogós napi pakk hétfőre!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A SZABADSÁG-SZOBOR

Nagyon boldog névnapot nektek: Laura, Alida, Adolf, Alina, Alinka, Teofil, Teréz és Terézia! Érdekességek:

  • 139 éve érkezett meg New Yorkba a Szabadság-szobor,
  • 97 éve ezen a napon született Sütő András, Herder- és Kossuth-díjas erdélyi magyar író (Anyám könnyű álmot ígér),
  • 66 éve Méhes Marietta énekesnő, színésznő (Trabant zenekar, Eszkimó asszony fázik),
  • 61 éve pedig Greg Kinnear amerikai színész (Lesz ez még így se!, You’ve Got Mail – A szerelem hálójában).

NAPSÜTÉSES HÉTFŐNK LESZ KECSKEMÉTEN

Hétfőn sok napsütésre, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul Kecskeméten.

NAGYOBB MOZGÁS LESZ KECSKEMÉTEN

Hétfőtől a honvédség négy napon keresztül fog gyakorlatozni  országszerte – állt MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Facebook-közleményében. A kiképzési repüléseket június 17. és 20. között fogják tartani, 17 órától éjfélig. A bejegyzésben a lakók figyelmét arra is felhívták, hogy több település környékén nagyobb zaj- és hanghatásra kell majd számítani.

LASSAN ITT A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten június 22-én, szombaton a Múzeumok éjszakáján! Ha már most terveznél, mutatjuk az összes programot!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb