Mindenmás

Napi pakk: záporok, zivatarok enyhítik a hőséget, több mint harminc helyszínen várják a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján Kecskeméten

Több fronton is izgalmas napnak nézünk elébe, hiszen az időjárás is tartogat meglepetéseket, és jön a Múzeumok Éjszakája is Kecskeméten! Végre vége lesz a kibírhatatlan kánikulának, azonban záporokra, zivatarokra számítani lehet. Programokból sem lesz hiány, hiszen a Múzeumok Éjszakáján több mint 30 helyszínen várják az érdeklődőket! Mutatjuk, mi a mai repertoár, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS CSERHÁTI ZSUZSA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Paulina, Ákos, Kriszta, Krisztina és Tamás nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 111 éve született Weöres Sándor költő, író,
  • 76 éve Cserháti Zsuzsa énekesnő (Különös szilveszter, Hamu és gyémánt),
  • 75 éve pedig Meryl Streep Oscar díjas amerikai színésznő (Az órák, Mamma Mia).

VÉGET ÉR A KÁNIKULA

Szombaton egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Kecskemétre az előrejelzések szerint már dél körül megérkezhet a felfrissülés. Erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, keleten, délkeleten hevesebb viharok is lehetnek. Hajnalban 17-25, napközben 27-37 fok valószínű.

JÖN A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KECSKEMÉTEN

Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten június 22-én, szombaton a Múzeumok éjszakáján! Loránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgató-kurátora elmondta: a Múzeumok éjszakáján kinyitják kapuikat olyan helyszínek is, ahová csak ekkor léphetnek be látogatók, a gyerekfoglalkozásoktól a felnőttek világáig ívelnek a produkciók, több helyen csendül fel zene. Kecskeméti specialitásként ezen az estén a helyszínek ingyenesen látogathatóak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb