Mindenmás

Napi pakk: szeles idő, 30 fok és üzemanyag drágulás vár ma ránk Kecskeméten

Szelesebb és felhősebb nap elé nézünk ma Kecskeméten, esőtől azonban – ha hihetünk az előrejelzéseknek – nem nagyon kell tartanunk a városban. Menetrendszerű napi pakkunkban mutatjuk a névnaposokat is, és azt is eláruljuk, mennyivel kell mától drágábban tankolnunk! Legyen szép a napotok, a reggeli kávé mellé meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS PATAKY ATTILA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ottó, Jenő, Mária, Ottokár, Sarolt és Várkony nevű olvasónak! Érdekességek:

  • ma van Sarlós Boldogasszony napja. A kereszténység a XIII. századtól július 2-án a “nehézkes” Máriának, a Jézussal terhes Szűznek Erzsébetnél, Keresztelő Szent János jövendő anyjánál tett látogatását (latinul Visitatio) ünnepelte. Sarlós Boldogasszony ünnepe, tisztelete egy század múlva (1389) vált az Egyházban egyetemessé. 
  • 88 éve ezen a napon született Hofi Géza humorista (Hofélia, Élelem bére),
  • 73 éve Pataky Attila, az EDDA együttes énekese,
  • 66 éve pedig Friderikusz Sándor újságíró, Pulitzer díjas író, showman.

FELHŐSEBB, SZELESEBB IDŐJÁRÁSUNK LESZ

Kedden gyakran takarhatják felhők a napot. Záporok, zivatarok főként az ország keleti felén, valamint helyenként délen alakulhatnak ki, tehát Kecskeméten kis esély van csapadékra. Többfelé élénk, erős marad az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

DRÁGÁBB ÜZEMANYAG

A héten kedden a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is emeli a Mol, tehát ismét drágábban tankolhatunk majd Kecskeméten. A benzin literenkénti árát bruttó 2 forinttal, míg a gázolaj beszerzési árát bruttó 3 forinttal változtatják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb