Mindenmás

Brutál hőség van ma is: megdőlt az országos melegrekord, vármegyénk egyik településén mérték a legmagasabb hőmérsékletet

Az előzetes adatok alapján megdőlt a mai napra vonatkozó országos melegrekord, tudatta kedden közösségi oldalán a HungaroMet Nonprofit Zrt.

BAJÁN VOLT MA A LEGMELEGEBB

Nem hiába olvad le rólunk a napszemüveg, brutál meleg van ma is Kecskeméten és környékén, még most hat óra környékén is 36 fokot mutatnak a belvárosban a hőmérők. A HungaroMet Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az előzetes adatok alapján megdőlt a mai napra vonatkozó országos melegrekord. Eszerint 38,1 fokkal Baja végzett a dobogó élén, de Kiskunhalas és Kecskemét K-puszta is kiérdemelte a helyét a top 10-es listában a maga 36,8 fokos hőmérsékletével.

EZ MÉG CSAK A KEZDET: PÉNTEKEN PIROS FIGYELMEZTETÉS LÉP ÉLETBE

Perzselő hőség jön a hét második felében. Péntekre szinte az egész ország területén piros figyelmeztetés lép életbe. Mint kiderült, egyes helyeken, délen, délkeleten akár a 40 fok is lehet.

HARMADFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁST RENDELTEK EL

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe vasárnaptól péntek éjfélig – tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

Forrás és fotó: HungaroMet Nonprofit Zrt. FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb