Mindenmás

Napi pakk: tomboló kánikula vár ma ránk Kecskeméten, Liptai Klaudia szülinapján

Hétfőn is folytatódik a kánikula Kecskeméten, a hőmérséklet vészesen közelít a 40 fokhoz városunkban. Ma ünnepli szülinapját Liptai Klaudia és ma van a bíróságok napja Magyarországon. Kitartást ebben a hőségben, igyál sok folyadékot, mi pedig szállítjuk neked a legfrissebb híreket, kezdetnek itt a Napi pakk, minden hasznos infóval reggelre!

NÉVNAPOSOK ÉS A BÍRÓSÁGOK NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Henrik, Roland, Aurél, Egon, Leonóra és Manuéla nevű Kecskemét365 olvasónak! Néhány érdekesség:

  • ma van a bíróságok napja Magyarországon. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács 2000-ben július 15-ét a Bíróságok Napjává nyilvánította, annak emlékére, hogy 1869-ben ezen a napon hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvényt.
  • 178 éve ezen a napon nyílt meg az első magyarországi vasútvonal. Pest és Vác között közlekedett a vonat,
  • és ma ünnepel Liptai Klaudia színésznő, műsorvezető is, aki 51 éves lett.
Fotó: VIASAT3

TOVÁBB TOMBOL A KÁNIKULA KECSKEMÉTEN

Hétfőn a napos időben legfeljebb északkeleten, keleten alakulhatnak ki helyenként záporok, zivatarok. A légmozgás csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 17 és 25, napközben 32 és 39 fok között alakul a hőmérséklet, ismét a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

MEGHOSSZABBÍTOTT RIASZTÁS

Tombol a hőség nemcsak Kecskeméten, hanem az egész országban. Mint korábban megírtuk, első körben vasárnaptól holnap éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a harmadfokú hőségriasztást az egész ország területére, most viszont a tartós hőség miatt meghosszabbították jövő hét csütörtök éjfélig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb