Mindenmás

Napi pakk: ismét 30 fok felett lesz a hőmérséklet Kecskeméten, Szent Lőrinc ünnepén

A tegnapi felfrissülés után ma ismét 30 fok fölött lesz a hőmérséklet Kecskeméten, azonban a hőségtől nem kell tartanunk, ugyanis 31-32 foknál nem lesz több a Hírös városban. Ma van Szent Lőrinc ünnepe, már csak egyet kell aludni és indul a Kodály Művészeti Fesztivál. Ez itt a hét utolsó Napi pakkja, jó reggelt!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Dániel, Daniella, Angéla, Ilona, Júlia, Léna, Lőrinc és Zsüliett nevű Szeged365 olvasónak!

MA VAN SZENT LŐRINC ÜNNEPE

Ma van Szent Lőrinc ünnepe. Brindisiben született 1559-ben, Liszabonban halt meg 1619-ben, július 22-én. Velencei katolikus áldozópap, egyháztanító, kapucinus rendfőnök volt. Diplomáciai állásokat töltött be a bajor, osztrák és spanyol udvaroknak. Nevét a törökök elleni háborúkban tette ismertté, részt vett az 1601 október 11-i török elleni székesfehérvári győzelemben mint tábori lelkész. 1881-ben avatták szentté, 1959 óta egyháztanító. 
Ünnepnapja a Római Katolikus egyházban július 21.

VISSZATÉRÜNK 30 FOK FÖLÉ KECSKEMÉTEN

A hétvége első napját jellemző, frissítő időjárás nem tart sokáig, ugyanis vasárnap már ismét 30 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála Kecskeméten, de a hőségtől nem kell tartanunk.

Vasárnap reggel, kora délelőtt még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, északkeleten, keleten és a középső országrészben helyenként záporral, zivatarral. Keleten helyenként élénk lesz a légmozgás. Kora reggel 15-21, míg délután a legmelegebb órákban 28-34 fokot mérhetünk.

MÁR CSAK EGYET KELL ALUDNI ÉS INDUL A KODÁLY MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

Számos hangverseny, kiállítás, koncertvetítés és térzene is várja az érdeklődőket hétfőtől Kecskeméten, a Kodály Művészeti Fesztiválon, Kecskeméten. Barta Dóra, a programsorozatot szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója elmondta: az idén július 22. és 28. között a város emblematikus kulturális helyszínein és közterein zajló Kodály Művészeti Fesztivál egy héten át 9 helyszínen, 11 fő programelemmel és 7 kísérőprogrammal várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb