Mindenmás

Napi pakk: napsütés és 29 fok jön Kecskemétre, ma a Holland Ifjúsági Vegyeskar koncertezik a Kodály Művészeti Fesztiválon

Velünk marad a kellemes, nyárias meleg, viszont egy kis szelet el kell viselnünk cserébe Kecskeméten. Csapadéktól nem kell tartanunk, és 29 fok körül alakul a hőmérséklet. Folytatódik a Kodály Művészeti Fesztivál a városunkban, ma a Holland Ifjúsági Vegyeskar koncertezik a Piarista templomban. Egy szuper csütörtök nem kezdődhet máshogy, mint a Kecskemét365 napi pakkjával! Mutatjuk, mit tartogat ez a nap a Hírös Városban!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS JOEY

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Kristóf, Jakab, Dalibor, Krisztofer, Tomor, Valentin, Valentina és Zsaklin olvasónknak! Érdekességek:

  • 206 éve hunyt el Dugonics András, az első magyar regény, az Etelka írója. Az Etelka sikerén felbuzdulva több kalandos regényt is írt. Írói-tanári munkásságának fontos része volt nyelvújítói tevékenysége: új szavakat alkotott, régieket elevenített fel, az irodalmi nyelvbe emelt számos népnyelvi szót és kifejezést.
  • 121 éve született a szegedi kötődésű Vaszy Viktor zeneszerző, karmester, érdemes és kiváló művész,
  • 92 éve látta meg a napvilágot Major Anna dramaturg, rádiós szerkesztő, a Szabó család sorozat dramaturgja,
  • 57 éve pedig Matt LeBlanc színész, a Jóbarátok sorozat Joey-ja.

NYÁRIAS MELEG KECSKEMÉTEN

Csütörtökön sok napsütés várható Kecskeméten, csak keleten, északkeleten lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Még szeles marad az idő. Kora reggel 11-19, napközben 24-30 fokot mérhetünk.

KODÁLY MŰVÉSZETI FESZTIVÁL KECSKEMÉTEN

Programra is számíthatunk ma a Kodály Művészeti Fesztivál keretein belül. Nemes László Norbert és Irene Verburg a Holland Ifjúsági Vegyeskart vezényli ma, azaz július 25-én a kecskeméti Piarista templomban. A koncerten Kodály Zoltán mellett többek között Cyrillus Kreek, Franz Schubert, Francis Poulenc és Georgy Sviridov szerzeményei is hallhatóak lesznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb